SRBIJA I ITALIJA ZA PRVO MESTO: Azuri srušili Nemce posle produžetka!

Belineli i Galinari doneli pobedu Italiji nad domaćinom Eurobasketa

  • 0

Ni četiri fenomenalne pobede nisu pomogle košarkaškoj reprezentaciji Srbije da se domogne prvog mesta u Grup B Evropskog prvenstva u Berlinu. Da bi do njega došli moraće u četvrtak od 14.30 da pobede i Italiju u direktnoj borbi za lidersko mesto.

Jer, Italija je uspela da savlada Nemačku rezultatom 82:82, ali tek nakon produžetaka u koje su, moramo reći, srećno stigli. Gubili su tokom čitavog meča, međutim dočekali su promašeno slobodno bacanje Šredera i preko Galinarija izborili dodatnih pet minuta.

Tamo Nemci nisu imali živaca da se domognu važne pobede i za njih i za Srbiju. Pri rezultatu 82:82, Galinari dvojkom i Belineli trojkom su odveli Azure na nedostižnih pet poena viška u poslednjem minutu. Zabeležila je Italija treću uzastopnu pobedu i na pravi način naplatila trijumf protiv Španaca.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Galinari sa 25 poena, Belineli i Barnjani su dodali 17, a Đentile je imao 15. Domaćina je predvodio Šreder sa 29 poena, ali je promašio slobodno bacanje u odlučujućem trenutku. Novicki je imao 14, Cipser 11, a Plajs 10.

U poslednjem meču 4. kola sastaju se Španija i Island, a Furiji eventualan pobeda protiv Ribara neće ništa značiti ukoliko u četvrtak izgube od Nemačke u direktnoj borbi za osminu finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA