Hrvatski novinari lažima smeštaju Srbiji kod FIBA?

Dva momenta na utakmici Srbija - Turska navodno su sporna i prijavljena svetskoj kući košarke. Zanima nas ima li razloga za takav potez?

  • 32

Desilo se i to da i posle lepe pobede Srbije nad Turskom (91:72) u prvi plan pokušava da se dovede politika. Pritom, u celu stvar nisu umešani ni Srbi ni Turci, pred čiju se utakmicu strahovalo da bi možda moglo doći do nekakvih incidenata.

Zato se pred utakmicu još jednom izvinio selektor Ergin Ataman za ubistvo navijača Crvene zvezde prošle godine, a na tribinama "Mercedes Benc" arene tokom utakmice nije bilo nikakvih problema.

Međutim, novinari portala 24sata.hr, odlučili su da pošalju dopis Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA)!

Zašto?

Iz razloga što je na tribinama bio transparent: "Svaki Turčin zna..."

A pomenuti portal je to obrazložio ovako: Srpski navijači podigli su i transparent "Svaki Turčin zna..." aludirajući na silovanja i ubijanja koja su Srbi radili tokom rata u Bosni i na Kosovu. Poslali smo upit FIBA o ovom incidentu."

Gospodo, zaista?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Trebalo je samo malo proguglati i pogledati po Jutjubu o kakvim se stihovima radi i kada se oni pevaju. Konkretno, pesma ide: Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić srpski sin zaklao Murata.

Najčešće se peva na mečevima Partizana i Crvene zvezde kada se ti klubovi susreću sa turskim klubovima.

Ovo navodno aludiranje na silovanja i ubijanja tokom ratova devedesetih, za šta kolege kolektivno optužuju, potpuno je istrgnuto iz konteksta.

Takođe, portal je primetio i srpske navijače u majicama sa likom generala Ratka Mladića: "Ratko Mladić optužen je za genocid i brojne druge zločine nad Bošnjacima, bosanskim Hrvatima i drugim nesrpskim civilima u Bosni i Hercegovini od maju1992. do kraja 1995. godine. Sude mu u Hagu".

Dakle, iako mu se još sudi i nije pravosnažno osuđen, i taj momenat treba da razmatra FIBA?!

Šta se pokušava ovim upitom svetskoj kući košarke? Jednostavno, nema smisla...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sve novosti sa Eurobasketa pratite na našem specijalu klikom >>> OVDE!

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A na hrvatskim portalima

    9. septembar 2015 | 20:42

    Komentari tipa "Srbo velicaju zlocinca".Cinizmu i besramlju nikada kraja od nacije koja velica ustastvo i jasenovac i oluju jednom godisnje uz to da malo fali da se jos i krvlju polivaju preko glava na tim njihovim sektaskim-klerofasitickim skupovima.Jednia drzava koja slavi pogrom i ubujanje drugog naroda.Jedina nacija na svetu koja je imala specijalizovane konc logore samo za decu.Jednini "slovenski" narod ako se tako i zasluzuje vise nazivati koji je druge slovene trpao u koncentracione logore u nivo holokausta.Jedini narod koji se odrekao toga da su sloveni i govorio da su "ostrogoti" tipican sljam i otpadnici od slovenstva govore nekome da je fasitsta.Fasisticka drzava koja upire prstom u drugoga pokusavajuci da mu nametne sopstvenu sramotu nebi li se oprao pred svetom.Tipicno hrvatski,tipicno ustaski,tipicno besramno i bestidno.Pocniju vec da paranoicno umisljaju Srbe u svojim kosmarima grize savesti i bolesnoj mrznji usadjenoj generacijski da opravdaju smisao svog postojanja jel drugacije ne mogu.Treba ih ignorisati i ne dovoditi u pitanje oni su nebitni bolesnici sa bolesnicko patoloskom mrznjom.Sto nas narod kaze "pas laje vetar nosi" neka laju do mile volje to im je jedino i ostalo.Mogu da nas mrze bolji smo...

  • Еуклид

    9. septembar 2015 | 21:31

    Били су подмукли и лицемери, сада су, и увек ће бити такви.

  • ~Panco~

    9. septembar 2015 | 20:37

    A njihov kukasti krst?Naciisti pravi ustaski!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA