SRBIJA JURI PRVO MESTO: Ova tri meča protiv Italije najviše pamtimo (VIDEO)

Meč protiv Azura (14.30) možete uživo pratiti na Telegraf Sportu...

  • 2

Plasman u narednu fazu obezbeđen je pobedom protiv Islanda, ali da bi košarkaška reprezentacija Srbije zauzela prvo mesto u grupi B, Evropskog prvenstva u Berlinu, moraće da savlada Italiju (14.30)

Biće to direktna borba za prvo mesto pošto su Azuri neočekivano došli u situaciju da kao lideri grupe završe prvu fazu takmičenja. Tako nije izgledalo posle prvog kola i poraza od Turske, a šansu su im, doduše, dali i Nemci, koji su prokockali prednost i nakon produžetka izgubili.

Kalkulacije od kojih boli glava: Srbija sve bliža Hrvatskoj!

Srbija, s druge strane, igra perfektno na ovom šampionatu. Ali, da bi došli do trijumfa moraće da zaustave Belinelija i Galinardija koji su dali 161 poen od ukupno 262 koliko je Italija postigla u prva četiri kola.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Biće to atipična utakmica, protiv ekipe koja igra mnogo neugodno. Napadački, Italijani sve znaju. Imaju mnogo talenta u baratanju loptom. Belineli i Galinari su Špancima ubacili skoro 60 poena. Oni su takva ekipa, kad im ide onda ubacuju i sa devet metara - rekao je Đorđević u najavi ovog meča.

Naš tim može da raduje i činjenica da se probudio Miloš Teodosić. Izjednačen rekord po broju asistencija (13) protiv Turske i odličnih 17 poena.

Srbija i Italija su kroz istoriju odigrali veliki broj mečeva, ali ova tri iz novije istorije najviše pamtimo - finale EP 1991. i finale EP 1998. godine, kao i onaj susret 2013. godine u borbi za sedmo mesto koje je donosilo plasman na SP 2014.

Podsetite se tih mečeva:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin-Crnogorac

    10. septembar 2015 | 09:56

    Nije mi jasno zasto se uopste razmislja o porazu... Oni imaju 2 igraca, koji nose cijeli tim, a mi imamo jednu standardnu petorku i jos dvije na klupi koje su bez premca, znaci, srpska reprezentacija u kosarci ima 3 ekipe. Poz cao!

  • Mls

    10. septembar 2015 | 08:34

    Finale evropskog prvenstva je odigrano 1997 u Barseloni,1998 smo postali svetski prvaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA