Neverovatan gest Marine Maljković posle odluke da ostane selektor Srbije

Evropske prvakinje i dalje će sa klupe voditi dosdašnji selektor

  • 11

Selektor srpskih košarkašica Marina Maljković nastaviće da obavlja tu dužnost, pošto je prihvatila ponudu predsednika KSS Dragana Đilasa da ostane na klupi nacionalne selekcije. 

 

>>> Marina Maljković napušta reprezentaciju Srbije i preuzima Francusku?

 

Selektor evropskih prvakinja se tim povodom oglasila javnosti putem pisma u kome je obrazložila svoju odluku, ali je i otkrila gde će usmeriti jedan deo njene plate od novog ugovora.

 

- Želim da prvu trećinu moje godišnje plate prema novom ugovoru koju Savez treba da mi uplati, u najkraćem roku bude kompletno usmerena na račune 12 klubova prve ženske savezne lige. Da to bude mali podstrek za dalji rad od selektorke šampionki Evrope - poručila je Maljkovićeva.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

A evo i njenih razlga zbog kojih je bila u dilemi da li da nastavi radi sa našim timom.

 

- Posle osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, što je najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Srbiji i velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja, bio mi je neophodan jedan izvesni period u kome sam razmišljalja o tome da li mogu da budem u stanju da nastavim da vodim žensku seniorsku reprezentaciju Srbije. Osoba sam koja od svojih igračica i saradnika uvek traži ništa manje od maksimuma, pa sam sama sebi postavila pitanje da li Srbiji mogu i dalje da dam svoje najbolje - napisala je Maljkovićeva.

 

- Osvajanjem zlatne medalje postavili smo nove standarde. Ambicije koje smo krili duboko u sebi, sada su isplivale na površinu i više se ne mogu sputati. Jasno je da će javnost od nas zahtevati da se trofejna serija nastavi i na svakom sledećem takmičenju. Da li možemo to? - pita se selektorka.

 

- Situacija u ženskoj klupskoj košarci u Srbiji nije baš najsjajnija. Da li bih, ukoliko bih odstupila sa mesta selektorke, imala priliku da se i dalje borim za napredak, za bolje uslove, za više devojčica na košarkaškim terenima? Da li bih svojim odlaskom rastuzila igračice, saradnike, ostale trenere u Srbiji, malobrojnu grupu ljudi koja podržava žensku košarku?

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Previše je pitanja mučilo Marinu, ali je na kraju prelomila - zbog ljubavi prema Srbiji!

 

- Mnogo pitanja mi je bilo na umu, a odgovor je vrlo jednostavan. Sve za Srbiju. Srbija nikoga ne moli, Srbija ne treba da traži ništa od nas. Čast, odgovornost, obaveza, emocija i ljubav. To je ono što osećam prema svojoj domovini, za koju ću uvek dati sve od sebe. Za mene je najveća čast činjenica da sam dobila priliku da predstavljam moju Srbiju na velikim takmičenjima. Takvu vrstu dodatne motivacije i želje ne može da ponudi nijedan drugi posao.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    3. oktobar 2015 | 21:20

    Kakva kraljica! Hvala ti za sve!

  • lav

    3. oktobar 2015 | 23:40

    Sta reci svaka cast da je vise ovakvih gde bi nam bio kraj uci Djilase od najboljih

  • Stanko

    3. oktobar 2015 | 21:37

    Gospodjo Marina Ja sam se zaljubiska u Vas !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA