NAVIJAČI LIVERPULA, SLADITE SE: Koje transfere možete da očekujete od Jirgena Klopa? (FOTO) (VIDEO)

Jedan od specijaliteta bivšeg trenera Borusije iz Dortmunda, sa kojom je čuda činio u Nemačkoj i u Ligi šampiona, bilo je dovođenje anonimnih fudbalera za male pare koji bi pod njegovom palicom eksplodirali. Veruje se da će sličnu politiku u vezi sa transferima imati i u klubu sa Enfild rouda

  • 3

Deset sekundi je navodno Jirgenu Klopu bilo potrebno da se sa čelnicima Liverpula dogovori o transferima, ako je verovati onome što je izgovorio na prvoj konferenciji za štampu u klubu sa Enfilda. A nemamo razloga da mu ne verujemo.

Ako ne znate, Liverpul problemu transfera i pojačanja pristupa komitetski: odbor od pet ljudi zadužen je za pronalaženje pravih igrača koji će klub pogurati napred. U poslednjih nekoliko godina imali su očajne rezultate na ovom polju, generalno gledano.

>>> Klop u Liverpul donosi mašinu za fudbal koja će osvojiti Ostrvo!

>>> Od napadača do defanzivca: TOP 5 najboljih golova Jirgena Klopa u karijeri (VIDEO)

Da li bi dolazak Klopa nešto mogao da promeni pokazaće vreme, ali s obzirom da je Nemac poznat kao osoba koja zna ne samo da primeti igrača, da ga identifikuje kao osobu koja bi se mogla savršeno uklopiti u sistem, već i da ga potom razvija onako kako želi, a imajući u vidu njegovu izjavu da su se o tome brzo dogovorili, mogli bismo pretpostaviti da će način pristupa prelaznom roku koji je imao u Dortmundu doneti i u Liverpul. Finansijsku stranu pregovora će naravno ostaviti drugima.

Stoga, ako želite da znate šta možete da očekujete od Jirgena Klopa kao menadžera vašeg voljenog kluba u pogledu novih igrača koji bi titulu posle 25 godina konačno trebalo da vrate na Merzisajd, evo malog podsećanja najboljih Švabinih akvizicija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na listi nećete naći Marija Gecea, pošto je on Borusijino dete, i nećete naći Marka Rojsa jer je plaćen 17,1 milion evra (iako je i on dete Borusije).

Koncentrisaćemo se na igrače koje je doveo za smešne pare, a koji su pod njegovom palicom eksplodirali, pošto su ti transferi najslađi i pošto mislimo da će u Liverpulu biti najčešći (mada će verovatno kupiti i nekog već etabliranog i dakle - skupog).

Dakle, neće Klop dovesti OVE IGRAČE već će filozofija iza ovih transfera verovatno biti primenjena i u Liverpulu.

ŠINĐI KAGAVA

Šinđi Kagava i Matija Nastasić. Foto: AP/Tanjug Šinđi Kagava i Matija Nastasić. Foto: AP/Tanjug

Kupljen je 2010. godine od kluba Sereso Osaka za 350.000 evra (!!!), nakon što ga je odbio čitav niz bundesligaša. Japanski internacionalac je u Dortmundu momentalno postao jedan od ključnih igrača koji je "milionerima" doneo dve vezane titule prvaka Nemačke.

Klop kaže da su njih dvojica plakali 20 minuta kada je Kagava potpisao za Mančester Junajted. Međutim, sada se Kagava vratio u Dortmund, dok je Klop taj koji je prešao na Ostrvo.

MATS HUMELS

Mats Humels. Foto: AP/Tanjug Mats Humels. Foto: AP/Tanjug

Najveća Bajernova greška u protekloj deceniji puštanje je ovog mladića koji je u njihovoj školi bio od svoje sedme godine. Kada je imao 19 dozvoljeno mu je pređe u Dortmund gde je postao jedan od najboljih centralnih bekova na svetu. Dva puta prvak Nemačke, konačno, prvak sveta sa reprezentacijom svoje zemlje. A doveden je u Borusiju za "smešnih" 3,5 miliona evra.

ROBERT LEVANDOVSKI

Robert Levandovski. Foto: AP/Tanjug Robert Levandovski. Foto: AP/Tanjug

Šta kazati o ovom čoveku, a da ne bude suvišno? Navodno je nuđen Crvenoj zvezdi nekoliko godina pre dolaska u Borusiju, ali su na Marakani imali bolje igrače od njega na umu pa su ga zaobišli. Nisu jedini, slično se desilo i sa Blekburnom.

Uglavnom, 2010. godini Klop ga je doveo za 4,5 miliona evra. Na 186 utakmica za taj tim postigao je 103 gola, a ove sezone je u dresu Bajerna potpuno poludeo (što je na svojoj koži mogao nedavno da oseti i zagrebački Dinamo).

ILKAJ GUNDOGAN

Ilkaj Gundogan. Foto: AP/Tanjug Ilkaj Gundogan. Foto: AP/Tanjug

Kada je Nuri Sahin prešao u Real Madrid 2011. godine mnogi se navijač Dortmunda plašio da će vezni red biti osakaćen i nemoćan. Klop je našao fenomenalno rešenje u Gundoganu koga je doveo za 3,5 miliona evra iz drugoligaša Nirnberga. Ko bi osim njega mogao da se odvaži na takav potez? Retko ko. Isplatilo se sto puta.

LUKAŠ PIŠEK

Lukaš Pišek u dresu Dortmunda. Foto: AP Lukaš Pišek u dresu Dortmunda. Foto: AP

Poljski desni bek je tri godine igrao u berlinskoj Herti pre nego što ga je Klop doveo na Vestfalen 2010. godine kao slobodnog igrača. Dovoljno rečeno.

NEVEN SUBOTIĆ

Neven Subotić. Foto: Profimedia/Corbis Neven Subotić. Foto: Profimedia/Corbis

Naravno da ova lista ne bi bila potpuna bez našeg asa. Subotić je pod Klopom igrao u Majncu, a kada je ovaj prešao na klupu Borusije sa sobom je poveo i Nevena. Mašala.

E, SAD, KAKAV SISTEM BI KLOP MOGAO DA IMPLEMENTIRA NA ENFILDU

Jedna od najbitnih stvari koje je novi menadžer Liverpula rekao na svojoj prvoj konferenciji za štampu bio je poziv na strpljenje, pošto se ništa ne menja preko noći.

Naravno, logično je za pretpostaviti da će njegov dolazak imati momentalni efekat na zalaganje igrača na terenu budući da će se verovatno utrkivati ko će ga što više impresionirati. A i Klop je takav čovek da prosto želiš da o tebi ima visoko mišljenje.

Na duži rok, međutim, na Merzisajdu se veruje da će implementirati taktiku "gegenpresinga" koji je forsirao u Dortmundu, dakle, igru visokog tempa koja zahteva ponovno osvajanje lopte čim je do njenog gubljenja došlo i u kojoj ceo tim učestvuje u lovu na fudbal, s obzirom da je takvom strategijom čuda činio u Nemačkoj.

Takođe, veruje se da se neće ograničiti na jednu konkretnu postavku. U Dortmundu je ponekad igrao 4-2-1-3, a s obzirom da sada u ekipi ima Kristijana Bentekea i Danijela Staridža možda će igrati sa dva špica.

- U Dortmundu, ako smo bili u problemu, menjali smo stil igre - rekao je Klop.

Fleksibilnost je zato ono što bi trebalo da se očekuje od njega i na Enfild Roudu.

(K. H.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tuki.

    14. oktobar 2015 | 11:53

    Filip Kostic!!! Momak rodjen za engleski fudbal a pogotovom sa klopom bi sjajno odradio poslic!!!

  • Boki

    14. oktobar 2015 | 11:54

    Ja da sam trener Liverpula...ostavio bi samo Kutinja i Staridza...eventualno jos Skrtel i Benteke kao rezerve

  • Bane

    15. oktobar 2015 | 11:33

    Filip Kostic za dobar po0slic :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA