PORAZ ZA KRAJ! Portugalija nas vratila u realnost (FOTO) (VIDEO)

Srbija je poslednjoj utakmici kvalifikacija imala čak četiri kapitena!

  • 99

Kao što je bio i kompletan put srpske reprezentacije kroz ove kvalifikacije, tako se i završio - neslavno.

>>> Piksi: Što se radujemo pobedi nad Albanijom?

Krenuli smo remijem sa Jermenijom, a završili smo porazom od Portugala, za kraj još jednog neuspešnog ciklusa od kojeg smo, uzdignutog nosa, toliko očekivali, a na kraju smo tresnuli o zemlju.

Srbija - Portugal 1:2 (0:1)

Pogotke za goste, koji su igrali bez Ronalda i još nekih važnih imena, ali u sasvim ozbiljnom sastavu, postigli su Nani i Mutinjo, dok je Zoran Tošić, strelac našeg prvog gola u ovom kvalifikacijama u Jerevanu, zatvorio tanak golgeterski niz Srba za ovaj put.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Utakmica u Humskoj ostaće upamćena i po tome da su kapitensku traku nosila čak četvorica igrača, od Kolarova, preko Matića i Tošića, i na kraju Stojkovića. I on se pred kraj povredio, pa je na jednoj nozi izdržao do poslednjeg zvižduka.

Meč smo završili sa desetoricom zbog isključenja Matića desetak minuta pre kraja, a "pocrveneo" je i Kolarov zbog prigovora, ali je on u trenutku kada ga je loši sudija Borbalan poslao u svlačionicu, već bio na klupi.

SASTAVI

SRBIJA: Stojković, Tomović, Mitrović, Tošić, Kolarov (od 76. Obradović),  Matić, Milivojević, Tošić, Ljajić, Tadić, Mitrović (0d 85. Škuletić)

PORTUGAL: Rui Patrisio, Bruno Alves (od 45 Neto), Fonte, Eliseu, Veloso (od 70. Mutinjo), Dani (od 57. Eder), Andre, Danilo, Semedo, Nani, Kvarežma.

Dobro smo krenuli, i ambijent na stadionu je bio sasvim zadovoljavajući s obzirom na kišu i naše rezultate. Očigledno je bilo da su navijači, barem oni koji su se pojavili, osetili potrebu da podrže tim posle "impulsa" koji su "orlovi" poslali trijumfom u Elbasanu.

Agilni Ljajić, sveprisutni Tošić, prodorni Kolarov i neumorni Mitrović, pravili su dosta problema odbrani Portugalije, ali su gosti bili ti koji su prvi poveli. "Ničiju" loptu koju je Alveš glavom prebacio na našu polovinu, uzeo je Dani, njegov pokušaj zaustavio je Stojković, ali ne i Nanijev.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I u nastavku smo bili bolji rival od lidera grupe. Brojne šanse konačno smo uspeli da materijalizujemo iz akcije Kolarova čiji je centaršut "imao oči", a Tošićeva leva noga mirnu završnicu, tako da je Patrisio mogao samo da "konstatuje" ulazak lopte u mrežu.

Nedugo potom smo oštećeni. Španski sudija Borbalan poništio je gol Tošića zbog navodne igre rukom srpskog napadača u prodoru kroz šumu igrača Portugalije.

Mi smo sigurni da nismo videli ono što je video Španac...

Uglavnom, stigla nas je kazna. Iz gotovo prvog šuta u gol u drugom poluvremenu gosti su ponovo poveli, i dobili meč. Istina, bila je to majstorija u režiji rezerviste Mutinja, koji je skinuo kišnicu iz gornjeg levog ugla Stojkovićevog gola.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Upornost je bila ključna osobina našeg tima u ovom meču. Mnogo su želeli naši, to je bilo očigledno, da se pobedom, trećom uzastopnom oproste od beogradske publike i sa dozom optimizma završe ovaj ciklus i krenu dalje, u novi. Nije im se jednostavno dalo ovog puta, uprkos srčanošću koji su iskazali.

Na kraju, da rezimiramo. Kada se podvuče crta - ponovo nas nema na velikom takmičenju i to je ono što je jedini pravi utisak koji nosimo iz ovog ciklusa.

Ko je kriv zbog toga? Dron, Bogdanov, Tole, igrači, selektori, navijači... Sami prosudite.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    11. oktobar 2015 | 18:25

    Antic na klupu ponovo i srbija ce pobjedjivati

  • Nina

    11. oktobar 2015 | 18:07

    Tole odlazi, Tole odlazi...!!!

  • Dejan

    11. oktobar 2015 | 19:23

    Koja je razlika izmedju odbojkasa i fudbalera Srbije?Nema razlike,ni jedni ni drugi ne znaju da igraju fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA