Čović o mutljavinama u ABA ligi: Dajte nam pola kredita što je imao drugi klub iz Beograda

Prvi čovek Zvezde nezadovoljan je radom komesara za suđene u ABA ligi

  • 34

Iz košarkaškog kluba Crvena zvezda bii su jako nezadovoljni suđenjem u finišu utakmice sa Cedevitom. Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović zatražio je od komesara za suđenje Aleša Kamnikara da napusti to mesto.

Crvna zvezda je tražila od ABA lige da sankcioniše sudiju Damira Javora koji je delio pravdu na tom meču.

>>> FIBA SPIN MOVE! Potez na koji se žalila Zvezda i zbog čega će se tresti evropska kosarka! (VIDEO)

>>> Zvezda traži kaznu za sudiju koji im je čak devet puta sudio protiv Cedevite! Osam puta su izgubili...

- Žao mi što nismo promenili komesara suđenja i mislim da smo u tom delu već počeli da osećamo određene probleme. Znate, kada pravite nešto novo, onda ono treba da bude novo u potpunosti. A Kamnikar ne da nije nov, on je stari problem. Još iz vremena kada je bio sudija, da ne podsećamo o njegovim karakteristikama tada. I, mutno mi to deluje, pravo da vam kažem. Mutljavina jedna obična. Ali, okej. Potrudićemo se da i tu postavimo neka nova rešenja, ali svi klubovi zajedno - izjavio je Čović.

On je dodao da bi komesar trebalo da uvidi nezadovoljstvo među ekipama, pošto mu nisu svi klubovi dali podršku i da se shodno tome sam povuče sa te funkcije.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Takođe je istakao da je Zvezda dobila jako tešku grupu u Evroligi i da će renovirani tim crveno-belih pokušati da ostvari što bolji rezultat.

- Nama je ključni cilj da u regionalnoj ligi svake godine obezbedimo Evroligu. A u Evroligi da polako rastemo. Da ne pominjem klubove koji su rasli sedam, osam godina, pa su stasali i napravili rezultate. A i iz istog smo grada. Zašto i Zvezda ne bi imala... ne mora toliki kredit, ajde upola manji - dodao je Čović.

Što se pojačanja tiče istakao je da nije lako jer klub veliki deo svojih prihoda obezbeđuje sam.

- Znate, gledam u komentarima, 'dajte da igraju mladi' i tako dalje. Sve je to lepo, ali mladi vam ne mogu baš odmah obezbediti rezultat koji očekujete. I, normalno je, javnost očekuje više nego što se može. 'Dovedite ovo ili ono pojačanje". A od nas je dovođenje pojačanja usko povezano i sa posetama našim utakmicama, jer kod nas preko 40% budžeta košarkaški klub obezbeđuje iz svog prihoda, tako da to nije lako. Videćemo. Neću nikakvo opterećenje - zaključio je prvi čovek Zvezde.

Foto: ABAliga/ Crvena zvezda Telekom Foto: ABAliga/ Crvena zvezda Telekom

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larma

    13. oktobar 2015 | 19:12

    Skonto covjek da su bili i ostali nebitni i mali i dok su im sudije donosile titule i dok su OTIMALI Partizanu u plej ofu tad se nije bunio..ista prica i u fudbalu..sad im Tole dobar dok ih sudije guraju na prvo mjesto.Morate se pomiriti sa tim da ste mali i nebitni.Milone ste ulupali a osrednja cedevita vas ponizava i sprda se sa vama...niste proizveli igraca 30 godina i pricate o postenju....

  • Kneks

    13. oktobar 2015 | 19:41

    Sramte bilo uvek ti je Partizan problem

  • NnmmG

    13. oktobar 2015 | 17:13

    Covicu, i dalje te boli onih 13 godina? Tako i treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA