SET MUČENJA, PA RUTINA: Đoković u polufinalu Šangaja preko ultražilavog Tomića!

Za finale će se boriti protiv Endija Marija ili Tomaša Berdiha u subotu od 14.00 časova

  • 6

Malo koje očekivao da će Bernard Tomić toliko namučiti Novaka Đokovića! Majice natopljene znojem i vreme provedeno na terenu (sat i po) jasan su pokazatelj kakva borba je vođena u u četvrtfinalu turnira u Šangaju. Borba koja je, na kraju, pripala Srbinu - 7:6 (8:6), 6:1.

Jeste australijski teniser igrao fenomenalno od samog početka, znajući da nema šta da izgubi, ali su neizvesnom meču, pogotovo u prvom setu, kumovale i česte greške prvog reketa sveta. Prvi put na azijskoj turneji jedan teniser je Đokoviću uzeo više od tri gema u jednom setu. Prethodno su Ferer i Felisijano Lopez izgubili po jedan set od Noleta (6:3).

Pored toga što se nalazi u fenomenalnoj formi, Đoković je i svežiji ušao u ovaj meč. Čak pet sati manje je proveo na terenu do meča sa Tomićem od kog nikada nije izgubio u prethodna četiri duela. Međutim, morao je da igra svoj najbolji tenis kako bi odbranio polufinale iz prošle godine i zabeležio 260 trijumf na Mastersima 1000.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tomić je najviše pokazao protiv Đokovića u prvom setu. Dobrano je namučio Srbina u prvom gemu koji je Nole dobio na razliku. Već u narednom je stigao do brejk lopte koju nije iskoristio, a zahvaljujući ispravnom čelendžu poveo je sa 3:2.

Iscrpljujuće poene u šestom gemu naplatio je Đoković, koji je iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:2. Međutim, Tomić je momentalno uzvratio brejk, takođe iz drugog pokušaja. Ne toliko svojom dobrom igrom koliko greškama koje je Đoković pravio - 4:3.

Prvi put posle sedam mečeva, jedan igrač je uspeo da osvoji četiri gema protiv Đokovića. Ponovo greška Srbina i izjednačenje na 4:4, ali zatim i gem sa nulom za 5:4. Malo je falilo da srpski teniser dođe do 1:0 u setovima, ali je Tomić igrao neverovatan tenis. Nekoliko puta je bilo izjednačenje i zatim 5:5 u gemovima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poveo je Australijanac 30:15 u 11. gemu, ali j Đoković odservirao as i zatim vezao dva poena za 6:5. Slično se dogodilo i u narednom gemu, samo su uloge bile promenjene i moralo se ići u taj brejk. Neverovatnih 29 udaraca viđeno je pri rezultatu 3:3, kada je Bernard izbacio loptu u aut. Ipak, već u sledećem napadu vratio je mini brejk. Napokon je i Tomić jeftino pogrešio, a Nole nije iskoristio dve set lopte (6:6). Jeste treću i dobio je prvi set - 8:6.

Zadrhtala je ruka Tomiću na početku drugog seta, Đoković je iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 1:0. Srbin je bio siguran na svoj servis, ali i Tomić u trećem gemu (2:1). Iskoristio je Nole i prvu brejk loptu u 5. gemu. Jednostavno, Tomić je pao nakon onakvog prvog seta. Đoković je imao 4:1 na svom kontu, da bi vrlo brzo stigao samo na gem od pobede - 5:1. Dobio je tri meč lopte, ali je tek četvrtu iskoristio za pobedu.

Za finale će se boriti protiv Endija Marija ili Tomaša Berdiha u subotu od 14.00 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    16. oktobar 2015 | 13:11

    Idemo NOLE LEGENDO

  • Suza

    16. oktobar 2015 | 14:55

    Vise me je nervirao komentator, nego sam mec. Covek jednostavno kao da navija za drugu stranu, morala sam u trenutku i ton da smanjim samo da ga ne bih slusala. Nole uvek ima krizu prvog seta, posle razbija. Protivnik moze samo da pase.

  • Marijana

    16. oktobar 2015 | 17:37

    Bravo,Nole!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA