ROSI SE KONAČNO OGLASIO: Samo tražim jednake uslove da se borim za titulu!

Glavna dilema i dalje je da li će Italijanu biti poništena kazna da poslednju trku u sezoni krene sa začelja

  • 6

Četiri dana ostalo je do poslednje trke najuzbudljivijeg Moto GP šampionata u poslednjih nekoliko godina.

Dok svet čeka da zaurlaju motori u Valensiji glavna dilema ne glasi da li će Rosi uspeti da sačuva prednost od sedam poena ispred Lorenca, već da li će mu biti ukinuta kazna starta sa poslednjeg mesta zbog incidenta na Sepangu.

>>> Moto GP ludnica: 150.000 navijača kupilo kartu, na crno ide i do 600 evra

Devetostruki šampion Kraljevski klase poslao je žalbu Sportskom arbitražnom sudu u Lozani i najkasnije do petka saznaće da li će ista biti uvažena, čime bi njegove šanse da odbrani prvo mesto značajno porasle.

- Još uvek čekam odluku CAS-a i samo se nadam da će mi biti omogućeno da se u istim uslovima borim za titulu, kao i Horhe (Lorenco) - poručio je Doktor posle dva dana medijskog zatišja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

>>> PETICIJOM PROTIV KAZNE: Rosijeva vojska fanova za jedan dan skupila 277,000 potpisa!

Rosi je u već sada čuvenom okršaju sa aktuelnim prvakom Markezom kažnjen jer je naseo na provokaciju Španca tako što ga je nogom izbacio sa staze, zbog čega je kažnjen pa su sada on, njegova ekipa i svi njegovi fanovi u grozničavom iščekvanju odluke CAS-a.

Svi se nadaju da će ona biti pozitivna.

- Biće ovo veoma napet vikend, a ja samo želim da razmišljam o onome što će se dešavati na stazi. Cilj mi je da pružim najbolje od sebe i sa mojim timom pripremimo trku kako bih bio potpuno spreman za nedelju. Srećan sam što ću u Valensiji imati mnogo svojih navijača.

Rosi je do sada samo jednom trijumfovao u Valensiji, 2004. godine, dva puta je bio drugi (2009. i 2014), a tri puta je bio treći (2005, 2008 i 2010).

Ukoliko zauzme jedno od prva dva mesta, Italijan će sigurno odbraniti prvo mesto i osvojiti titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. novembar 2015 | 18:26

    Napred Rosi

  • Zoran b.

    4. novembar 2015 | 20:30

    The Doctor je najbolji.

  • Dr

    5. novembar 2015 | 09:26

    I posle toliko godina svega, ti i dalje pravis magiju, jos jedan stepenik da ostanes zauvek najbolji, vozice se i posle tebe, vozilo se i pre tebe ali niko nikad kao ti, zagrmi jos jednom u Valensiji istvori legendu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA