ŠETNJA SRPSKOG TITANA KROZ TRIJUMFALNU KAPIJU: Đokovićeva istorijska titula u Parizu! (VIDEO)

Pobedom nad Endijem Marijem, srpski teniser osvojio je šestu Masters titulu u jednoj sezoni

  • 77
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Svete, ne vredi, on je za nekoliko klasa iznad svih! Novak Đoković je prigrabio još jednu titulu nakon ne toliko napetog finala Mastersa u Parizu, gde je po starom receptu savladan Endi Mari - 6:2, 6:4.

Dominacija u prvom setu, malo muke u drugom - najsažetiji je način da se opiše na koji način je Srbin stigao do istorijske, 6. masters titule u sezoni, što nijednom igraču pre njega nije pošlo za rukom.

Po četvrti put srpski titan diže pehar u Parizu, što je označilo i 58. titulu u karijeri i ukupno 10. ove sezone.

Đoković je ostvario 78. pobedu ove sezone, koliko mu je bio rekord 2011. godine. Čak 26 je ostvario nad igračima iz Top 10 u 2015 godini.

MEČ LOPTA

Pominjao se Mari kao jedan od dvojice igrača (uz Federera) koji bi mogao uskoro da nanese poraz Srbinu, ali je i one koji su to bojažljivo predviđali Đoković surovo demantovao. Na fenomenalan način je publika u Bersiju pozdravila trenutno najboljeg igrača na svetu.

Čak 80 odsto poena je Đoković osvajao na drugi servis u prvom setu. Brejk je napravio u trećem gemu, nakon svog servis gema bez izgubljenog poena, pa je na isti način i oduzeo servis prvi put Britancu.

I opet je do izražaja došla nemogućnost Marija da odgovori na Đokovićevu agresivnost. Drugi brejk je svojim greškama i očajnom efikasnošću nakon drugog servisa bukvalno poklonio Noletu novi brejk, posle kog je Srbin servirao za 6:2.

U drugom je delovalo da ćemo videti identičan scenario - ponovo brejk u trećem gemu.

Ipak, Mari je uspeo da uzvrati ribrejkom, i najavio da će se boriti da stigne do izjednačenja. Sam sebe opet nije pobedio, jer je u sedmom gemu pomogao Noletu, koji je u tom momentu u drugom setu imao samo jednu neiznuđenu grešku, da stigne do novog brejka.

To je označilo i kraj Marijeve borbe protiv Đokovića. Ni on mu nije mogao ništa. Ni ne nazire se ko bi mogao.

P.S. Nismo napravili grešku u narednoj anketi. ;)

Foto: puretravel.com, Tanjug/AP Foto: puretravel.com, Tanjug/AP
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA