Hrvatska MMA zver ide u penziju! (VIDEO)

Mirko Filipović, popularni Kro Kap objavio je da zbog povreda više ne može da se takmiči na vrhunskom nivou

  • 25

Cela Hrvatska tuguje, jedan od heroja i sportskih legendi ove zemlje - Mirko Filipović, poznatiji kao Kro Kap (Cro Cop), završava karijeru. Legendarni MMA borac je trebalo da se bori u Seulu protiv Entonija Hamiltona, ali je otkazao borbu i saopštenjem na Fejsbuku istakao da zbog povrede ramena više ne može da se bori i tako najavio kraj karijere.

>>> RIJEKA GORI: Udariće Srbin na Hrvata (FOTO)

- Dragi prijatelji, morao sam na žalost da otkažem borbu u Seulu. Već u početku priprema povredio sam rame i to tako da nisam mogao ruku da podgnem. Pokušao sam spasiti rame i da saniram povredu na sve moguće načine, i svakodnevnim terapijama i injekcijama krvne plazme i raznim koktelima lekova ali nije išlo. Jedini lek bi bila pauza od dve do tri nedelje, a to nisam mogao priuštiti sebi usred završnih priprema.

- Svakodnevnim treningom se povreda samo pogoršavala. Dio mišića je pukao, rame je puno vode, velika je opasnost i da pukne tetiva i onda opet na operaciju. To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama - napisao je Filipović.

On je detaljno objavio koliko mu je teško da se nosi sa povredama i da svakodnevno trpi bol i to više ne može da izdrži, i zbog toga je odlučio da završi karijeru.

- Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesrećan zbog svega toga, već moja konačna odluka. I to je najbolje za mene. Pre ili kasnije dođe vreme kada čovek mora i da misli i na svoje zdravlje. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam verujem dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i u k-1, i nemam ni za čim da žalim. Hvala svima koji su me pratili i podržavali, a meni ostaju prelepe uspomene i sećanja. Pozdrav! - napisao je Filipović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    10. novembar 2015 | 11:24

    Mirko je pre svega dobar covek, pa onda sportista! Iskreno mi zao sto ide u penziju! Legenda u tom sportu! Imao je taj udarac nogom kao da udara teretni voz!

  • Vladimir

    10. novembar 2015 | 11:38

    Mirko sve cestitke i srbija te voli !!!

  • Grof Beograd

    10. novembar 2015 | 11:47

    Svaka cast Mirko na sportskim podvizima i fenomenalnim borbama...generacije ce da se uce na tvom iskustvu...sve naj lepse u buducnosti ti zelim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA