Dok je Jokić pogađao Denver je bio u igri, Bobi sa klupe gledao dominaciju Gasola (VIDEO)

Srbin bio odličan, ali samo u prvom poluvremenu, Čikago slavio u derbiju večeri, Golden Stejt nastavio istorijski niz

  • 0

Golden Stejt je zabeležio i 19. pobedu od starta sezone, San Antonio je bez Bobija poražen u Čikagu, a Denver je poklekao u Milvokiju, gde je Jokić pružio dobru partiju u prvom poluvremenu.

Jedini srpski košarkaš koji je u noći između ponedeljka i utorka bio na parketu jeste krilni centar Denvera. Jokić je za 25 minuta u igri imao solidan učinak od 8 poena, 6 skokova i po dve asistencije i blokade.

Ipak, Srbin je odigrao dobro samo u prvom poluvremenu, gde je postigao svih osam poena, i do tada je njegova ekipa imala egal, pošto je prvi period igre završen sa 44:44. U nastavku se igra Nagetsa potpuno raspala, što je Milvoki iskoristio i dobrom igrom u poslednjoj deonici došli su do ubedljivog trijumfa 92:74.

Pored Jokića u dresu Denvera igrao je i Žofri Lovernj, koji je postigao sedam poena, a imao je i šest uhvaćenih lopti. Malo je bilo raspoloženih u gostujućoj ekipi, pa je Danilo Galinari bio najefikasniji sa 13 poena, dok su se kod Milvokija istakli Greg Monro sa 18 i Džabari Parker sa 16 poena.

San Antonio je u derbiju večeri poražen na gostovanju u Čikagu. Bulsi su slavili u neizvesnoj završnici sa 92:89, a trojku za produžetak promašio je Toni Paker u poslednjim sekundama meča. Boban Marjanović nije ni bio u protokolu, pa je sa klupe gledao meč i dominaciju Pau Gasola pod košem. Španac je postigao 18 poena, imao je 13 uhvaćenih lopti, 4 asistencije i tri blokade i bio je najzaslužniji za trijumf Čikaga.

U poslednja dva minuta su ekipe ušle izjednačene. Ipak, od tada Sparsi nisu poentirali, dok je Čikago tri puta realizovao slobodna bacanja za pobedu. Najbolji u dresu San Antonija bili su Kavai Lenard sa 25 i Lamarkus Oldridž sa 21 poenom. Pored Gasola, u Čikagu se istakao i Džimi Batler sa 14, ali je pogodio i dva poslednja bacanja u poslednjim trenucima meča.

Golden Stejt je nastavio niz pobeda i popravljanje sopstvenog rekorda kada je u pitanju najbolji start sezone. Posle pobede na gostovanju protiv Jute imaju skor od 19:0. Ovoga puta su možda i najteže došli do trijumfa, pošto je do poslednjeg minuta sve bilo otvoreno. Rezultat je bio izjednačen, a onda je sevnula trojka Stefa Karija posle sjajnog driblinga, koja je prelomila meč i donela ''Ratnicima'' novi trijumf.

Dalas je poražen u Sakramentu sa 112:98, ali je meč protekao u znaku Dirka Novickog, koji je postigao po 10.000. put pogodio iz igre u NBA ligi, čime je postao jedan od 13 košarkaša kojima je to pošlo za rukom, i jedan od četvorice aktuelnih, pored Kobija Brajanta, Kevina Garneta i Tima Dankana.

Rezultati:

Detroit - Hjuston 116:105

Majami - Boston 95:105

Atlanta - Oklahoma 106:100

Čikago - San Antonio 92:89

Juta - Golden Stejt 103:106

Sakramento - Dalas 112:98

LA Klipers - Portland 102:87

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA