Radonjić: Realno je da izgubimo od Himkija

Strateg crveno-belih očekuje težak meč, a favorit je ruska ekipa. U tim se vraća Markus Vilijams

  • 10

Košarkaše Crvene zvezde očekuje ključna utkamica protiv Himkija, a trener ABA prvaka Dejan Radonjić očekuje tešku i drugačiju utakmicu, od one koja je bila u Moskvi, gde je srpski predstavnik pretrpeo fijasko.

Radonjić smatra da će njegovi igrači morati da odigraju još bolje nego rptov Reala, da bi trijumfovali protiv jakog ruskog tima, koji u meč ulaze sa pobedom više od Zvezde.

>>> Rođendan je Markusu Vilijamsu, ovo su njegove najbolje ludorije na terenu (VIDEO)

- U trenutku smo kada čekamo Himki u Pioniru, istu ekipu koja nas je savladala 38 razlike. To je tim koji je pred početak sezone napravio dobar prelazni rok, uložio mnogo sredstava i ima velike ambicije. Ne samo protiv nas, oni su u svim mečevima pokazali kvalitet i dobre rezultate, a sve kako bi prošli dalje. Očigledno da je naša grupa takva da se iz kola u kolo dešavaju iznenađenja - istakao je Dejan Radonjić.

KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

Ono što je otežavajuće po Zvezdu je što i ruska ekipa dolazi pod pritiskom. Porazom u prošlom kolu od Bajerna sebi je dodatno zakomplikovala situaciju.

- Oni su sada u situaciji da moraju da urade mnogo toga kako bi došli u Top 16, a verovatno nisu ni mislili da će doći u takvu situaciju. Oni imaju ogroman kvalitet, izuzetne pojedince. Svi znamo koliko su uložili u tim. Treba da se kaže da je njihov budžet ogroman. Kad izađemo na teren nadam se da će ta priča o budžetu pasti.

>>> Himki žestoko oslabljen stiže na megdan Zvezdi!

Eho velike pobede protiv Reala još uvek odzvanja pod svodom Pionira, a navijači priželjkuju "drugi deo" košarkaške bajke.

- Posle pobede nad Realom ambijent je drugačiji. Mislilo se da je nemoguće pobediti Real, ali mislim da je Himki u ovom momentu kvalitetniji od Reala i trebaće nam još više. Imaćemo fantastičan ambijent i čeka nas veliki meč. I ako Himki dobije ovaj meč, to je realan rezultat s obzirom na parametre. Ali, mi se nadamo i verujemo da možemo da uradimo još jednu dobru stvar.

Posle šest meseci pauze zbog suspenzije u takmičarski pogon vraća se Markus Vilijams, od koga se očekuje da ponovi prošlosezonske partije.

- On je imao dugu pauzu bez utakmica.Trenirao je sa nama, mnogo će nam značiti u narednom periodu. Ali, bilo bi dobro da smo sad na turniru u Zadru, pa da ima vremena da se uigra. Nadam se da će nam pomoći, ali smo svesni toga da ćemo morati malo da ga sačekamo - rekao je Radonjić i dodao da Dangubić polako ulazi u ritam, ali da neće igrati, dok je Mitrović sve bolje i da više ne koristi štake.

KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

Svaki vid kalkulacije Radonjić odbija. Po njemu najbolje je ići korak po korak.

- Ako dobijemo sva tri meča onda idemo dalje. Možemo i sa pet pobeda da ne prođemo. Moramo da budemo dobri i da idemo velikim koracima napred - zaključio je Dejan Radonjić.

Utakmica između Crvene zvezde i Himkija igra se 4. decembra u Hai Pionir sa početkom u 20.00 časova. Sve karte za ovaj meč su rasprodate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA