Štern: Na Olimpijadi samo mlađi od 23 godine

Komesar NBA lige smatra da bi košarkaški turnir na Olimpijskim igrama trebalo da se igra po ugledu na fudbalski

  • 0

Komesar NBA lige Dejvid Štern najavio je mogućnost da na košarkaškim turnirima na Olimpijskim igrama ubuduće igraju igrači mlađi od 23 godine, po ugledu na fudbalske turnire.

- To je moje lično mišljenje, ali trebalo bi da OI u Londonu budu poslednje na kojima će igrati najbolji igrači NBA lige. Treba da se ugledamo na fudbal i ograničimo učešće na igrače mlađe od 23 godine - rekao je Štern.

Sa Šternom se slaže većina vlasnika NBA klubova, a najglasniji je gazda Dalasa Mark Kjuban, koji se odavno zalaže da NBA ne dozvoli igračima nastup na OI, jer ni liga ni klubovi od toga nemaju nikakvu korist.

- Vrhunac gluposti je da puštamo igrače da ih koriste druge organizacije koje na tome zarađuju milione dolara. Neki likovi u Olimpijskom komitetu misle da smo mi budale i da ćemo im davati naše najbolje igrače koje mi plaćamo, a da oni ubiraju profit od toga.

S druge strane, u Evropi ne samo da ne dele mišljenje Amerikanaca, nego smatraju da bi tako nešto bilo pogubno za košarku. Srpski stručnjak na klupi Nemačke Svetislav Pešić smatra da je već dovoljno loše što na olimpijskom turniru učestvuje samo 12 selekcija, a ni ostali evropski selektori, kao ni brojni drugi stručnjaci, nisu oduševljeni ovom idejom.

(Telegraf.rs / kosarka.org)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA