Drulović se oglasio posle ispadanja od Augzburga: Ništa ne bih menjao u taktici!

Ljubinko Drulović je pred meč protiv Rada odgovarao najviše na pitanja vezana za meč protiv Nemaca

  • 33

Partizan posle poraza u Ligi Evrope od Augzburga nastavlja takmičenje u Superligi Srbije. Crno-beli gostuju Radu na Banjici od 13 časova u nedelju, a tim povodom se pred novinare pojavio Ljubinko Drulović.

>>> ISKRENI ILIĆ: Andrija, Brašanac, Džigi... Partizanova deca radila protiv kluba!

>>> Cela Uprava Partizana uskoro odlazi! Do tada, glavni je Vazura?!

On nije došao na konferenciju posle meča protiv Nemaca jer je bio na sastanku sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim. Ovoga puta su neizostavna pitanja bila o meču protiv Augzburga, koja predstavnici medija nisu mogli da mu postave.

Drulović ističe da ništa ne bi menjao u odnosu na postavku igre, i žali za propuštenim prilikama koje su fudbaleri nemačke ekipe surovo kaznili.

- Iskreno da vam kažem, ne bih ništa menjao. Video sam šta se piše, ali mi smo vrlo slično igrali i u Holandiji. Pre samo 15 dana bili smo idealni, sada nismo.

- Ali jasno je, u fudbalu zavisi samo od toga da li si pobedio ili izgubio. Znali smo da će Augzburg rizikovati, znali sam da ćemo imati prostor iza njihovih leđa, imali smo i šanse, situacije jedan na jedan sa golmanom, a kada se u Evropi one ne iskoriste poraz je logična posledica - rekao je Drulović i nastavio je da objašnjava.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Pa oni nama do 47. minuta nisu stvorili nijednu šansu? Prvo poluvreme je do tog trenutka bilo fenomenalno. Ali taj gol iz prekida je imao presudan uticaj, pre svega na psihološkom planu. A i tako smo u nastavku imali četiri ili pet šansi da rešimo utakmicu.

Trener Partizana navodi da nije bilo sportske sreće za njegovu ekipu, i da bi se drugačije pričalo da je bar jedna šansa iskorišćena.

- Drugačije bismo sada pričali da smo iskoristili jednu od njih. Prosto, nismo imali sportske sreće. A imali smo ozbiljnog protivnika, nemačkog bundesligaša, koji ima deset puta veći budžet od nas. Sve ove ekipe u Evrpi su finansijski moćnije, mogu da dovode vrhunske igrače.

>>> SENZACIONALNO! Tomislav Karadžić se VRAĆA U PARTIZAN?

>>> Drulović odlazi iz Partizana, menja ga Ivan Tomić!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kada je u pitanju njegov status, Drulović se ne obazire na glasine da će ga zameniti Ivan Tomić.

- Mene pre meča sa Augzburgom niko nije uslovljavao prolazom u šesnaestinu finala Lige Evrope. Bio bi to veliki uspeh, imali smo ambiciju i šanse, ali nismo uspeli, iako smo mogli bolje da prođemo. Ali ne mogu da se obazirem na te priče o moj statusu.

- Biće vremena za to. Sada sam totalno fokusiran na moj deo posla. Sebe smatram vrhunskim profesionalcem. Takav sam bio i kao igrač, a takav sam i kao trener. Dajem sve od sebe. A znate svi kakvo je bilo stanje u Partizanu kada sam dolazio i moj utisak je da ekipa sada igra značajno bolje nego tada.

Zašto u timu nije bilo Saše Ilića? - bilo je jedno od pitanja.

- Imao sam ideju da uvedem Ilića, ali kada smo ostali sa desetoricom... Onda sam mislio da je bolje da ostavim Stefana Babovića. Planirao sam izmenu i pre no što smo primili gol, ali posle već nije imalo smisla - odgovorio je Drulović.

Na predstojeći meč protiv Rada samo se kratko osvrnuo.

- Nije lako, ali moramo da se izdignemo iznad ove situacije - kratak je bio trener crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CAKI CALE

    12. decembar 2015 | 14:25

    GLAVNI RAZLOG ELIMINACIJE PARTIZANA OD AUGZBURGA I VELIKI ZAOSTATAK ZA C. ZVEZDOM JE NIKAD LOŠIJA ODBRANA I GUBITAK SAMOPOUZDANJA KOJE JE IZGUBIJENO U DERBIJU KAD IH JE ZVEZDA SLOMILA !!!

  • Doktor PFK

    12. decembar 2015 | 13:32

    Dajte ljudi nije Drulovic kriv taktika ke dobra,nije on kriv sto Brasanac masi onakve sanse...

  • @Žika Živac@

    12. decembar 2015 | 14:24

    Nista ni ja nebi menjao ni na utakmici,ni u prvenstvu!ehehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA