KAKVA ČAST: Imamo najboljeg tenisera na svetu, a od sada i zlatnu Marijanu!

Srpkinja je ujedno postala i punopravni član ITF/Grand Slam tima kao elitnog tima sudija

  • 5

Srbija je odavno na teniskoj mapi sveta, a sada je dobila uporište i suđenju!

Teniski savez Srbije saopštio je da je panel predstavnika ITF/ATP/WTA/Grand Slam odlučio je da Marijana Veljović postane Gold badge Chair Umpire, odnosno da dobije status Zlatni bedž sudije u stolici.

"Sve sudije se sećaju svojih početaka, koliko je daleko i nestvarno delovao Beli bedž, pa onda otprilike možemo pretpostaviti činjenicu šta znači kada neko postane Zlatni. Izrazito mali, gotovo neznatan, broj sudija u svojoj karijeri uspe da ostvari ovaj cilj. Biti Srebro u svetu suđenja je veliki uspeh koji ostvari mali broj sudija na svetu, dok je Zlato najvećem broju sudija samo profesionalni san", ističu iz TSS.

Ujedno, Marijana je postala i punopravni član ITF/Grand Slam tima kao elitnog tima sudija.

Veljovićeva je rođena 24. januara 1986. godine u Kragujevcu. Prvu sudijsku školu završila je u Beogradu 2008, i te godine je bila najbolji polaznik u svim školama za nove teniske sudije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Odbor je na osnovu toga, i na osnovu činjenice da je za nas bilo više nego očigledno da se radi o vrhunskom potencijalu, odmah odlučio da joj dodeli suđenja na višim kategorijama turnira u Srbiji.

Velikim trudom Odbora, ITF je odobrio da se 2009. godine u Novom Sadu organizuje, po prvi put u Srbiji, Level 2 škola gde su Beli bedž pored Marijane stekli i Nemanja Radić i Darko Gagić.

Već od 2010. godine Marijana počinje povremeno da sudi u inostranstvu, sa još nekoliko naših kolega, kroz program razmene koji je Odbor imao sa određenim zemljama.

Tu priliku je iskoristila i biva primljena u Level 3 školu već 2011. godine koju uspešno polaže i postaje Bronzani bedž za sudije u stolici. Nakon toga njeni profesionalni uspesi se nižu i ITF joj 2013. godine dodeljuje srebrni bedž da bi to danas prešlo u zlatni.

Na predlog Sudijskog Odbora, Teniski savez joj je dodelio 2011. godine nagradu za najboljeg sudiju godine, i 2012. nagradu za posebna dostignuća na polju međunarodnog suđenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    22. decembar 2015 | 21:24

    marijana marijana sad si tuđa žena,tražio sam svud po svetu tebe nigde nema

  • Dragaan

    22. decembar 2015 | 22:47

    Niste prikazali sliku Marijane u minjozi, tako da je prilog upolovacen!

  • NN

    24. decembar 2015 | 18:26

    Ona ne zasluzuje srebro a kamo li zlato . Sem sto dobro izgleda nije nista posebno. Ima 100 boljih sudija. I budimo realni mnogo gresi i pravi amaterske greske. Lepo je sto imamo zlato ali postoje ljudi koji to vise zasluzuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA