Kari bolji od Lebrona, Bobi navijao sa klupe u porazu Sparsa (VIDEO)

Nekoliko velikih derbija viđeno je tokom božićnog NBA programa, a najbolji tim lige slavio je u reprizi velikog finala iz prethodne sezone

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U Božićnom programu NBA lige videli smo nekoliko velikih derbija, a glavni je svakako bio duel Golden Stejta i Klivlenda, koji je bio repriza velikog finala iz prošle sezone.

Svi su sa nestrpljenjem čekali ovaj meč, a zanimljivu predigru dao je i Stef Kari, koji je smelo izjavio da je najbolji košarkaš na svetu. Lebron je imao motiva na pretek, ali nije uspeo da povede ekipu ka pobedi.

>>> Boš kao u najboljim danima, Majami slomio Pelikane u produžetku

Voriorsi su u prvom poluvremenu stvorili dvocifrenu razliku, koju je Klivlend do poluvremena uspeo da smanji. Ipak, najbolji tim lige je do kraja bio u blagom vođstvu, da bi pred poslednju četvrtinu ponovo imao +10.

Na minut i po do kraja Kavsi su spustili na četiri poena zaostatka, ali su na kraju domaćini ipak u neizvesnoj završnici slavili sa 89:83. Odluka je pala sa penala, gde se nije proslavio Lebron Džejms.

Promašio je bitno bacanje u završnici, a takođe je imao jedan er-bol u poslednjem minutu, kada je Klivlend mogao da ostane u igri. Posle toga je Iguadala sa penala samo potvrdio pobedu.

U redovima Ratnika se istakao Drejmond Grin sa 22 poena, 14 skokova i 7 asistencija. Najbolji strelac lige Stef Kari je postigao 19 poena uz po 7 skokova i asitencija, dok je Klej Tompson dodao 18.

Džejms je imao 25 poena i 9 skokova, Džej Ar Smit je postigao 14, Kajri Irving 13, dok je Kevin Lav uz 10 poena imao i 18 uhvaćenih lopti.

San Antonio je bio bez pomoći Bobana Marjanovića u teksaškom derbiju, koji je sa klupe bodrio saigrače, i bio veoma aktivan u tome, ali to nije pomoglo ekipi Grega Popoviča, koja je poražena sa 88:84.

Rokitsi su na taj način prekinuli niz Sparsa od 7 vezanih pobeda.

Najbolji u timu iz Hjustona bio je Džejms Harden sa 20 poena, dok je isto toliko na drugoj strani postigao i Kavai Lenard.

Odlukom trenera Boban Marjanović nije igrao na ovoj utakmici.

Još jedan derbi smo mogli da vidimo tokom božićnog NBA programa - derbi Los Anđelesa. Lejkersi su poraženi od Klipersa sa 94:84. Kobi Brajant je postigao 12 poena i nije imao svoje veče, dok je na drugoij strani dominirao Kris Pol sa 23 poena.

Rezultati:

Hjuston - San Antonio 88:84

LA Lejkers - LA Klipers 84:94

Golden Stejt - Klivlend 89:83

Oklahoma - Čikago 96:105

Majami - Nju Orleans 94:88

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA