Boš kao u najboljim danima, Majami slomio Pelikane u produžetku

Kris Boš briljirao sa 30 poena i 10 skokova, Vejd dodao 19, dovoljno da još jedna velika partija Entonija Dejvisa ne bude presudna za drugačiji ishod u Floridi

  • 0

Košarkaši Majamija pobedili su Nju Orleans u meču koji je imao sve elemente žestokog plej-of sudara, a tek je vreme Božića.

Prvi meč "NBA prazničnog specijala" završen je posle produžetka pobedom domaćeg tima rezultatom 94:88, čime je Hit potvrdio dobru formu i treće mesto koje zauzima na Istoku.

Sjajnu partiju u pobedničkoj ekipi pružio je Kris Boš, koji je postigao gotovo trećinu poena Majamija, 30, a pored toga u statistiku je uneo i 10 skokova, kao i 4 asistencije.

Preostali "dvocifreni" u redovima ekipe Erika Spolstre bio je još Dvejn Vejd sa 19 poena (7/20 iz igre).

>>> Stef Kari: Da, najbolji sam igrač na svetu!

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Hasan Vajtsajd je ponovo dominirao pod obručima (17 skokova), a vrlo važnu ulogu u trijumfu imao je Džerald Grin čiji su "krađa" i polaganje za vođstvo 78:76 na 50 sekundi pre kraja, bili jedan od prelomnih momenata za pobedu.

Gostima iz Luizijane nije pomogao ni još jedan veliki "dabl-dabl" Entonija Dejvisa (29p, 15sk), kao ni standardno dobar doprinos Andersona (18p) i Gordona (16p).

Ipak, za bolji rezultat u ovoj utakmici, ali i generalno za bolji plasman ove sezone, Pelikanima jednostavno treba jači učinak još nekog, od onoga što dobijaju od pomenutog trija.

Nju Orleans je trenutno pretposlednji tim na Zapadu sa skorom 9/20.

Rezultati

Majami - Nju Orleans 94:88 posle produžetka

Oklahoma - Čikago 96:105

Golden Stejt - Klivlend

Hjuston - San Antonio

LA Lejkers - LA Klipers

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA