MAŠINA ZA SKOKOVE: Bobi blizu dabl-dabla, publika mu skandirala ''MVP'', Jokić dvocifren (VIDEO)

Marjanović i Jokić imali zapažene role u svojim ekipama, dok je Bjelica ponovo bio bez učinka

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

San Antonio Sparsi su trijumfalno završili 2015. godinu, pošto su ponizili Finiks Sanse sa 112:79 u svom AT & T centru, gde su ove sezone neporaženi, a ovo im je 28 uzastopna pobeda kod kuće, računajući i prethodnu godinu.

>>> SKOČILA CELA KLUPA, DANKAN APLAUDIRA: Bobijevo zakucavanje iz perfektne akcije zapalilo publiku (VIDEO)

>>> Rukovanje Marjanovića i voditelja je nešto najjače u ovom intervjuu! (VIDEO)

>> BO(M)BY MARJANOVIĆ! Srbin EKSPLODIRAO kao nikad u Sparsima!

Ponovo je zapaženu rolu imao i srpski centar Boban Marjanović, koji je za 15 minuta na parketu imao 7 poena i  čak 12 skokova, što je njegov lični rekord u NBA ligi, a dodao je i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Bobi je do 12 uhvaćenih lopti došao za 15 minuta, što je i novi rekord franšize Sparsa da neko za tako kratko vreme ostvari takav učinak kada su skokovi u pitanju.

Ovoga puta nije bio perfektan u šutu iz igre, pošto je imao 2 od 6, dok je sa penala imao skor 3 od 4.

Koliko ga navijači vole govori i podatak da mu je publika u jednom navratu čak i skandirala ''MVP, MVP'', ali se to nije previše svidelo treneru Gregu Popoviču.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Posebno efektno bilo je jedno zakucavanje na asistenciju Džonatana Simonsa koja je zapalila halu i klupu Sparsa, kao i jedan poen posle ofanzivnog skoka, gde je do izražaja došla njegova dominantnost pod košem.

Najefikasniji u ekipi Sparsa bio je Lamarkus Oldridž, koji je postigao 21 poen i imao 12 skokova, Kavai Lenard je dodao 19, Dijao 13, a Parker 12 poena. Kod poraženih Sansa su najefikasniji sa po 11 poena bili Tajson Čendler, Brendon Najt i Ti-Džej Voren.

Minesota je savladala Jutu na svom parketu sa 94:80. Nemanja Bjelica je ponovo imao mizernu minutažu. Na parketu je proveo nešto manje od 5 minuta i za to vreme nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Vukove je do pobede predvodio Karl-Entoni Tauns sa 25 poena, a Riki Rubio je sa 17 astencija postavio rekord karijere, a dodao je na to i 10 poena, pa je upisao dabl-dabl. U Juti je bolji od ostalih bio Trej Burk sa 23 poena.

Jokić je u porazu Denvera od Portlanda (110:103) za 18 minuta na parketu postigao 10 poena. Iz igre je šutirao 3 od 6, a sa linije penala je bio perfektan 4 od 4. U redovima Nagetsa je 31 poen postigao Vili Barton, dok je bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj kao startet zabeležio 12 poena. Treilblejzerse je do pobede vodio Mek Kolum sa 29 poena.

Golden Stejt je doživeo drugi poraz ove sezone. Voriorsi su izgubili ubedljivo od Dalasa 114:91, a tu se moglo videti koliko Stef Kari znači ekipi iz Ouklenda. Šampion NBA lige zbog povrede nije mogao da računa na MVP-ja i najboljeg igrača, pa su Maveriksi to iskoristili i na krilima Džej Džej Baree sa 23 i Dirka Novickog sa 18 poena zabeležili ubedljivu pobedu. U Golden Stejtu je podbacio i Klej Tompson, koji je imao samo 8 poena, a najefikasniji je bio Jan Klark sa 21 poenom.

A video posted by San Antonio Spurs (@spurs) on

Rezultati:

Šarlot - La Klipers 117:122

Orlando - Bruklin 100:93

Boston - La Lejkers 104:112

Toronto - Vašington 94:91

Čikago - Indijana 102:100 (posle produžetka)

Minesota - Juta 94:80

Dalas - Golden Stejt 114:91

San Antonio 112:79

Portland 110:103

Sakramento - Filadelfija 105:110

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA