Poslednji intervju Duška Koraća za Telegraf: Zapamtite, imaćemo 12 finala u Riju! (VIDEO)

Povodom tužne vesti da je preminuo legendarni komentator Duško Korać, prisetićemo se njegovog poslednjeg intervjua za Telegraf, koji je dao posle Evropskog dvoranskog prvenstva prošle godine

  • 4

Tužna vest o smrti legendarnog sportskog komentatora Duška Koraća potresla je Srbiju. On je preminuo u Urgentnom centru u Beogradu u jutarnjim časovima. Bio je omiljen među ljubiteljima sporta zbog britkog jezika i komentara sa stavom, koji nikoga nisu ostavljali ravnodušnim.

>>> TUGA: Preminuo legendarni komentator Duško Korać

>>> Komentari koji su proslavili Koraća: Bolt i Isinbajeva večita inspiracija (VIDEO)

Pratio je najviše atletiku, vaterpolo, odbojku, fudbal, formulu, boks i plivanje. Ipak, kraljica sportova bila mu je primarna u poslu, a tu je imao i svoje miljenike - Jelenu Isinbajevu, Juseina Bolta, i naravno, Ivanu Španović.

Upravo o njoj je pričao u poslednjem intervjuu za Telegraf, koga ćemo se prisetiti u ovom trenutku.

I kada je pričao o srpskim atletičarima, govorio je to na sebi svojstven način, kojim bi zapravo objasnio i širu sliku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ja bih rekao da su oni strano telo u Srbiji. Toliko nestvarne rezultate ostvaruju. Kada bi neko uzeo da analizira kako i zašto sistemom logičkih silogizama ne bi mogao da dođe do rešenja. Tvrdim da ćemo biti opaka atletska nacija posle Rija. Tada ćemo tada imati ne 5-6, nego ćemo imati i 12 finalista i malo više osvajača medalja.

Siguran sam da će u budućnosti biti potrebno neko pik-ap vozilo da bi doneli silne medalje naši atletičari, a ne kao do sada mercedesom i BMV-om.

Intervju je rađen u vreme kada Ivana Španović još uvek nije preskočila magičnu granicu od 7 metara, a on je proročki predvideo da će do toga doći, a imao je i interesantno zapažanje kako će to uticati na mlade devojke u Srbiji.

- Kada Ivana bude preskočila 7,01 metara, ja verujem da ce mnoge devojčice koje sada razmišljaju o tome da li će ili neće za maturu staviti silikone, shvatiti da ako se budu bavile sportom, bilo profesionalno ili rekreativno, barem dostići deo onoga što je uradila Ivana - rekao je Duško Korać.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Miljenica mu je tokom prenosa bila Jelena Isinbajeva, legendarna ruska atletičarka u skoku s motkom. Korać je u Ivani Španović video naslednicu Isinbajeve, i po lepoti i po rezultatima.

- Ivana je uz Anu Ivanović jedna od onih koje bez trunke šminke izgledaju kao Afrodite, kao boginje. One nisu samo atletsko sportske kraljice, već su praznik za oči u svakom pogledu.

- Jelena je dobila naslednicu, naročito sa onim suzama. Jedina je razlika u boji očiju. Trenutno na atletskoj sceni i u estetskom i u sportskom smislu je Ivana prava naslednica. Jedna je pustila suze u Pekingu 2008. godine, a druga je okupala svoje crne oči u Pragu ove godine. Ivana je zauzela mesto World athletic queen – ispričao je Korać u intervjuu za Telegraf.

Pogledajte i ceo video intervjua.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    4. januar 2016 | 12:46

    Počivaj u miru legendo!

  • Milan

    4. januar 2016 | 14:33

    Nikada nisi uspeo da budeš monoton , uvek si bio neponovljivo najbolji ! Ti pa velika praznina pa niko ! Počivaj u miru majstore svog zanata !

  • milan

    5. januar 2016 | 10:20

    Pocivaj u miru L E G E N D O.Tesko da ce neko skoro doziveti tvoj uspeh i majstorstvo u komentarima.Zare Zrenjanin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA