Odbojkaši poraženi od Poljaka na startu kvalifikacija za Olimpijske igre!

Odbojkaši Srbije porazom su započeli kvalifikacije za Olipmijske igre, pa će im duel protiv Nemačke u sredu biti ''dan D''

  • 1

Odbojkaši Srbije poraženi su od Poljske sa 3:1 u prvom meču A grupe kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju. Aktuelni šampion sveta je bolje odigrao završnicu trećeg i četvrtog seta, i to se ispostavilo kao ključno za njihov trijumf.

Srbija je dobro počela meč i dobila je prvi set protiv favorizovanih Poljaka, koji su aktuelni šampioni sveta. Naši reprezentativci su dobili prvi set sa 25:22. Poljaci su u drugom uzvratili znatno ubedljivije i dobili ga sa 25:18.

U trećem setu je viđena velika borba i neizvesna završnica do samog kraja, ali su Poljaci imali više nerava i dobili su taj period igre sa 25:23.

Nešto slično viđeno je i u četvrtom, ispostavilo se i poslednjem setu. Naša reprezentacija je imala vođstvo u početnom delu seta, ali su Poljaci uspeli da dođu do izjednačenja, a potom i da sa nekoliko vezanih poena u završnici dođu do tri meč lopte i da slave u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

U drugom meču A grupe Nemačka je bila ubedljiva protiv Belgije sa 3:0, a plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije iz svake grupe.

Naša reprezentacija u sredu od 18 časova igra odlučujući meč protiv Nemačke.

U grupi B nalaze se Rusija, Francuska, Bugarska i Finska.

Vizu za Olimpijske igre obezbediće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriti učešće na turniru Svetskih kvalifikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA