≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako odbojkaši Srbije ipak mogu na Olimpijske igre i pored debakla u kvalifikacijama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaje nada da ćemo u Ligi nacija uspeti da sačuvamo mesto koje donosi plasman u Pariz

  • 8

Odbojkaši Srbije poraženi su od Sjedinjenih Američkih država sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:17) u 6. kolu grupe B kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i tako su izgubili svaku šansu da kroz turnir dođu do vize za Tokio.

Ali, to ne znači i da je izgubljena svaka nada da će Srbija da se domogne Olimpijskih igara.

Naime, na Olimpijskim igrama učestvuje 12 ekipa. Već su se tamo našli Francuzi kao domaćini, a pridružiće im se još šest ekipa koje izbore vizu preko kvalifikacionog turnira, a jedna od njih je i Amerika, koja je upravo protiv Srbije potvrdila vizu za Pariz.

Iako je Srbija na kvalifikacionom turniru odigrala ispod svakog nivoa, i dalje ima teoretske šanse da se domogne plasmana u Pariz.

Naime, trenutno je Srbija na 9. mestu FIVB rang liste i za sada ima izgledne šanse da na osnovu tog mesta dođe do poslednjeg "voza za Pariz".

Trenutno je od lošije rangiranih ekipa samo i Belgija na Nemačka na putu da osiguraju vizu za Pariz, a Srbiji upravo i odgovara da bude manje timova koji su bolje rangirani, a kvalifikuju se za Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira.

Ukoliko bi i Nemačka i Belgija posustale u poslednjim utakmicama, to bi Srbiji dodatno popravilo šanse.

Ali, sve će zavisiti od sledeće Lige nacija, gde će posle grupne faze ovog takmičenja biti i kompletirana rang lista za plasman na Olimpijske igre.

Rang lista će favorizovati ekipe sa kontinenata koji ne budu obezbedili Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)

Video: Šabaz Nejpir o neverovatnoj atmosferi u Areni posle pobede Zvezde nad Asvelom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk07

    7. oktobar 2023 | 13:04

    Što bi da idu na Olimpiske igre da se brukaju, bruka i sramota. Nikad slabija igra reprezentacije, Srbije. Bez borbe i žara, još kad čuješ kapitena Srbije U.Kovačevića kaže ali su nas dobro ispeglali Japanci. Sve govori u kakvom je stanju odbojka Srbije. Kolaković treba da podnese ostavku. A i da dodje neko ko če da unese energije da motiviše ekipu. Ovo se ne bi dogodilo da je NPR. Trener Vladimir Vanja Grbić . Ovo lici i na jos jedan sport u Srbiji fudbal. Voleo bi da ih vidim da igraju protiv odbojkasice. Siguran sam da bih glatko pobedile ženske.

  • Slavoljub Stojanović

    7. oktobar 2023 | 12:58

    I da odu, šta tamo da rade,nemamo tim,treba reorganizacija celokupne muške odbojke.Dovesti braću Grbić ,izvršiti široku selekciju dece i privući decu u mušku odbojku,deca više treniraju košarku,fudbal i ostale sportove nego samu odbojku.

  • Аааа

    7. oktobar 2023 | 11:51

    Наћи ће се начин. Не сумњам!💕😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA