Đoković: Koliko sam samo trenirao da bih prestigao i Federera

Srpski teniser zadovoljan posle susreta, ne prognozira Raonić-Mari

  • 11

Najbolji teniser planete je potvrdio klasu. Demoliranje velikog rivala i preuzimanje vođstva u međusobnim duelima, prvi put u karijeri, Novaku Đokoviću znači, ali on već gleda ka finalu i odbrani titule.

- Definitivno sam igrao neverovatna prva dva seta, ali to je potrebno protiv Rodžera. Znao sam da će biti agresivan, da će da izlazi na mrežu. Egzekucija mi je bila savršena. Zato sam vodio 2:0 - na prvu je opisao susret Novak Đoković.

>>> ĐOKOVIĆ RAZMONTIRAO FEDERERA KAO NIKAD! Pravac novo finale! (FOTO) (VIDEO)

>>> Novak pobedio fiziku: Pogledajte ovaj poen! (VIDEO)

Najbolji na svetu je istakao da mu je meč sa Simonom dosta pomogao, jer on tradicionalno ima bar jedan takav meč na putu do gren slem titule.

- Imao sam većinu gren slemova bar jedan meč u pet setova. Naterao me je Simon da razmišljam, tada igraš misaone igre sa sobom, trudiš se da budeš najbolji. Da tvoja ubeđenja budu jača od tvojih sumnji - objašnjavao je Novak pred publikom koja nije bila baš fer tokom susreta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trijumfom, Đoković je prešao u vođstvo protiv Federera u međusobnim duelima, vodi 23:22. Jedno od pitanja Džima Kurijera posle meča na terenu Rod Lejver je bilo i šta Federer znači za karijeru Đokovića.

- Nadal i Federer su dva velika rivalstva koja sam imao. Preko 100 puta sam igrao protiv njih, trenirao naporno da bi ih pobedio. Sada osećam da sam na vrhuncu svoje karijere i uživam u svakom trenutku.

Novak nije prognozirao pobednika Raonić-Mari (petak).

- Očekujem sjajan meč, Miloš je napredovao tokom pauze. Bolji je sa osnovne linije. A Endi neverovatno kvalitetan, ima veliku podršku.

- Ja imam dva dana pauze da nađem ono što mi je potrebno za pobedu - rekao je iscrpljeni Novak koji je ponovo imao snage i za humor sa Kurijerom na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • silvija

    28. januar 2016 | 13:31

    Fed-expres zaustavljen iako je nafta pojeftinila ,publika je publika,Novak samo cuje svoje ime,Napred Nole

  • Jaca

    28. januar 2016 | 17:49

    Zato si i gazda tenisa!!!

  • Stojan

    28. januar 2016 | 16:41

    Svaka cast doktore tenisa CESTITAM !!! Proradila Crnogorska krv !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA