Federer okrivio vetar za poraz od Đokovića! (VIDEO)

Posle poraza od Novaka, Švajcarac je imao interesantnu konferenciju za novinare

  • 53

Novak Đoković je razmontirao Federera u polufinalu Australijan opena i tako po 6. put u karijeri došao do finala u Melburnu, a Švajcarac je posle meča imao interesantnu konferenciju za novinare.

>>> Vilander progutao knedlu: Publika je bila neviđeno na strani Federera!

>>> NEMA VIŠE KOGA DA PRECRTA: Ovako sada izgleda tabela Đokovićevih duela sa najvećim rivalima!

Igrao je Đoković kao u transu u prva dva seta, delovalo je da će Federer doživeti najveći debakl u karijeri na Gren slem turnirima. Ipak, Švajcarac se konsolidovao u trećem setu i osvojio ga je uz pomoć jednog brejka.

Tada su organizatori odlučili da zatvore krov na Rod Lejver Areni, a Rodžer Federer ističe da je to možda i bio ključni trenutak meča, jer je morao da pravi pauzu .

- Da, da. Možda je to odlučilo, ali ponovo, da budem iskren mislim da je to bilo zbog toga što je meč odložen, bio je to težak duel u svakom pogledu. Ipak, možda je tada momentum bio na mojoj strani, ali mi smo znali da može da dođe do zatvaranja krova, jer su nam to rekli unapred - rekao je Federer.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> ĐOKOVIĆ RAZMONTIRAO FEDERERA KAO NIKAD! Pravac novo finale! (FOTO) (VIDEO)

Federer je posebno apostrofirao Novakov ritern i uporedio ga sa Agasijem, ali je istakao da mu je problem u prva dva seta bilo to što nije bilo vetra, što više pogoduje njegovoj igri.

- Igrao sam sa Đokovićem mnogo puta u prošlosti i video sam ovako dobra njegova izdanja protiv mene, kao što je bilo u prva dva seta. Riternirao je kao Agasi i ta dva seta su brzo završena - rekao je Federer, a onda istakao da bi mu od pomoći bilo da je bilo vetra, ali nije.

- Problem za mene je bilo to što je rano napravio brejk i počeo je da se oseća slobodno i dobro na terenu. Nije bilo vetra. Nije bilo ničega što je moglo da ga zaustavi, osim moje igre. To mi je posao učinilo još težim - istakao je Federer.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Njega je malo i najljutilo jedno pitanje novinara - da li misli da će Novak biti dominantan kao on svojevremeno, kada je bio prvi teniser sveta, jer najbolji teniser sveta trenutno nema jaku konkurenciju.

- Treba biti pažljiv kada formulišeš pitanje da ne bi uvredio druge tenisere. Ja mislim da na turu ima mnogo dobrih tenisera i neću odgovarati na tako glupo pitanje da ne bih uvredio nekoga - odbrusio je Federer.

On se posebno osvrnuo i na jedan poen, kada je mreža pomogla Đokoviću da dođe do brejk lopte u četvrtom setu, koju je i iskoristio kasnije.

Pogledajte i čitavo izlaganje Rodžera Federera pred pripadnicima sedme sile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    28. januar 2016 | 15:30

    Hahah vetar jurio samo Federera na stadionu.Hahaha Oduvao je tebe vetar zvani Novak

  • Re.Sr

    28. januar 2016 | 15:53

    Ti federeru kao hrvati,vazda vam neko kriv

  • Mirza

    28. januar 2016 | 19:16

    Ma nisi znao sa koje strane duva jarane,toliko je bilo vetra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA