DOMINACIJA VELJE STJEPANOVIĆA: Gledao sam Noleta, preneo mi je pobedničku energiju (FOTO)

Srbin osvojio tri zlatne medalje i oborio tri rekorda na mitingu u Luksemburgu

  • 3

Najbolji plivač Srbije Velimir Stjepanović dominirao je na mitingu u Luksemburgu, gde je u tri trke tokom vikenda bio najbrži, osvojio je zlatne medalje, i oborio tri rekorda ovog takmičenja!

U današnjem finalu trke na 100 m kraul bio je prvi, u vremenu 48.50, ispred Britanca Prauda i Egipćanina Elsajeda, što je najbolji rezultat ikad na "Euromit" takmičenju.

Na 400 m kraul takođe je dominirao, oborio je rekord u vremenu 3:48.70, ispred dvojice Ukrajinaca Romančuka i Frolova. Prethodno, u subotu, Stjepanović je bio prvi na 200m kraul, kada je takođe postavio najbrže vreme u istoriji mitinga u Luksemburgu - 1:48.1.

- Bio je ovo zaista dobro i uspešno takmičenje za mene. Uživao sam. Volim da dolazim u Luksemburg. Nadam se da ću da održim ovu formu, kako za Evropsko prvenstvo u Engleskoj, a potom i za Rio gde želim da pokažem ono najbolje od sebe - rekao je Stjepanović.

Foto: Promo Foto: Promo

Našem plivaču je ovo bilo prvo takmičenje u 2016, i utisak je da godina nije mogla da počne na bolji način.

- Nije mi bilo toliko bitno ko pliva pored mene u bazenu, više sam na ovaj miting gledao kao na priliku da se trkam sam sa sobom. Da proverim koliko mogu, u situaciji kada nije prisutan prevelik pritisak. Zadovoljan sam kako je sve prošlo - rekao je Stjepanović.

Snagu Stjepanoviću posle kvalifikacija, a pre finalnih trka, dao je Novak Đoković.

- Imao sam par sati na raspolaganju posle kvalifikacija, koje sam iskoristio da gledam finale Australijan opena. Nole je ponovo sve oduševio, preneo mi je deo pobedničke energije i inspirisao me je da pružim maksimum u bazenu. Svaka mu čast na onom što radi - rekao je Velimir.

Naš plivač se vraća u Dubai, a prvo naredno takmičenje je državno prvenstvo u Srbiji krajem februara, koje se održava u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    31. januar 2016 | 18:52

    Ви сте момци понос Србије

  • Niko

    31. januar 2016 | 18:47

    Sjajno je sto objavljujete vesti o plivanju... ali ne budite selektivni Ivan Lendjer je takodje osvojio medalju srebrnu na 100 delfin iza svetskog prvaka Laslo Ceha...

  • Suza

    31. januar 2016 | 18:42

    Bravo Veljo, sve cestitke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA