Rukometni klub Partizan se gasi!

Nezapamćena kriza kod devetostrukog šampiona države.

Nikad veća kriza zahvatila je Rukometni klub Partizan. Klub koji je devet puta bio prvak države, osvojio 11 kupova i tri Super kupa blizu je odluke da odustane od takmičenja u prvenstvu Srbije.

Razlog, finansijska kriza, blokiran račun i nemogućnost da se Partizanovci u klubu izbore sa problemima koji se nagomilavaju.

Iako je tim pre samo tri godine igrao Ligu šampiona, čak i pobedio veliki Ademar Leon, situacija je alarmantna.

- Ne znam da li ćemo se uopšte takmičiti u drugom delu sezone. Nekoliko ljudi održava klub na staklenim nogama i oni su na ivici na odustanu - rekao je Saša Blagojević, direktor crno-belih za Sportski žurnal.

Predsednik kluba Srđan Cekić je već podneo ostavku.

- Situacija je neodrživa. Teško je biti Partizanovac u ovom trenutku u Srbiji.

- Najrealniji scenario je u ovom trenutku je da svi odemo iz kluba i prepustimo sportskom društvu da pronađe nekog ko je bliži vlasti, a ima hrabrosti da pokaže da navija za Partizan - poručio je Srđan Cekić.

Partizan je na tabeli Super lige, prvi deo sezone završio na trećem mestu, sa pet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom, koja je slične probleme proživljavala pre nekoliko sezona, ali je u poslednjih godinu i po dana došli do bolje situacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    3. februar 2016 | 11:17

    To je sve Vucicevo maslo!

  • LA[K]I

    3. februar 2016 | 11:20

    Kao veliki Delija kazem da je sramota sta drzava radi rukometu, vaterpolu, odbojci... Niko ne pomaze klubovima i gasenje je neizbezno! A samo da podsetim da u tim sportovima pravimo najvece uspehe!

  • Delija

    3. februar 2016 | 10:48

    Kao veliki navijac Crvene Zvezde,ja sam protiv ovoga!!!Ovo ne sme da se dogodi.Pod hitno da se napravi neki fond za pomoc crno belima,jer bez crno belih ne postoji rivalitet izmedju crno i crveno belih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA