Dan posle: Mi nismo sanjali ni Euro futsal u BEOGRADU, a kamoli da budemo u polufinalu!

Euforija ne može da prestane. Jednostavno, ne može...

  • 5

Gol je već u analima srpskog sporta i futsala. Gol posle kojeg je ostalo 0,3 sekunde do kraja susreta značio je da u polufinale Evropskog prvenstva, Srbija odlazi prvi put u istoriji.

Ni dan posle istorijskog volej udarca saigrača, Miloša Simića, člana Ekonomca i debitanta na kontinentalnim šampionatima ne uspevaju da sumiraju utiske.

>>> Golman Srbije NAMERNO krenuo na sudiju: Morao sam zbog publike

- I dalje mi je teško da opišem osećaj posle ovakvog uspeha. Polufinale, pred našom publikom i na način kakav se ne viđa u našem sportu, pogotkom tri stotinke pre kraja... Ne, to je jednostavno nemoguće dočarati rečima. Posebno mi je drago što je baš Simić rešio utakmicu. Zaslužio je to. I protiv Portugalije je dao gol u poslednjem minutu, ali to je već stara priča. Ovo što je uradio protiv Ukrajine je mnogo značajnije, koncentracija i volej u poslednjoj sekundi, za sva vremena i televizijske špice - rekao je Marko Pršić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On naglašava da nijednog trenutka nije pomislio na negativan rezultat.

- Videlo se da su oba tima želela da pobede do poslednjeg trenutka, da niko nije kalkulisao, nije čekao produžetke. U poslednjem minutu je bilo prilika na obe strane. Samo u poslednjih deset sekundi su bila dva pokušaja ka golu. Ukrajinci nisu pogodili, mi jesmo i izbegli smo produžetke. Mada, i da je došlo do toga siguran sam da bi slomili njihov otpor jer smo delovali za nijansu svežiji.

RAJČEVIĆ: NI SANJAO NISAM

Foto: Marko Todorović Slobodan Rajčević Foto: Marko Todorović

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije, Slobodan Rajčević, prvi put je ušao u igru na šampionatima Evrope baš protiv Ukrajine, u Portu 2007. godine (3:2).

Tada nije ni pomišljao da će doživeti ono što se dogodilo sinoć u Beogradu.

- Nisam mogao da pomislim ni da će se UEFA Futsal EURO ikada igrati u Srbiji, a ne da će se desiti ovo što se desilo poslednjih dana. Još nismo svesni šta smo napravili, bilo je malo euforije, ali je sreća što imamo dva dana odmora do sledeće utakmice, taman da „sredimo glave“.

- Protiv Ukrajine smo znali da će biti veoma teško, a imali smo više prilika u prvim minutima da damo još neki gol i učinimo utakmicu manje neizvesnom. Nismo uspeli, ali se nisam plašio. Imali su pet prekršaja i pritisak je bio na njima, pa sam bio uveren da neće izdržati da u deset minuta produžetka ne naprave još neki i tako nam omoguće da šutiramo penal sa deset metara. Ovako, ispalo je još bolje - rekao je Rajčević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA