Atletiku još jedan trofej Lige Evrope (VIDEO)

Madriđani sa 3:0 pobedili Atletik iz Bilbaoa u finalu u Bukureštu

  • 0

Atletiko – Atletik 3:0

(Falkao 7, 33, Dijego 85)

"Nacionalni stadion" u Bukureštu. Gledalaca: 55.200. Sudija: Štark (Nemačka).

Atletiko: Kurtua, Filipe Luis, Godin, Miranda, M. Suarez, Huanfran, Gabi, Turan, Dijego, Adrijan, Falkao.

Atletik: Iraisos, Aurteneče, Amorebjeta, Iraola, Ituraspe, Ćavi Martinez, Susaeta, Ander, De Markos, Ljorente, Muniain.

U španskom finalu Lige Evrope u fudbalu Atletiko iz Madrida savladao je Atletik iz Bilbaoa sa 3:0. Strelac prva dva gola bio je sjajni kolumbijski napadač Falkao u 7. minutu strahovitim šutem u raklje suprotnog ugla i u 34. na dodavanje Turana. Sudbinu Baskijaca zapečatio je Brazilac Dijego u 85. Atletiko je trijumfovao u finalu Lige Evrope i pretprošle godine, kada je u finalu bio uspešniji od engleskog Fulama, i to u produžecima, sa 2:1.

Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 3:0 by FootballKing2192

Falkao je tako postao tek drugi igrač koji je postigao gol u dva uzastopna evrofinala, igrajući za drugačije timove. Prošle godine je igrajući za Porto savladao i golmana Brage jedinim pogotkom na meču (44. minut).

Pre njega brazilski as Ronaldo doneo je trofej Barseloni u nekadašnjem Kupu pobednika kupova 1997. protiv Pari sen Žermena (1:0) golom iz penala u 37. minutu, a sledeće godine bio je strelac za Inter u finalu Kupa Uefe protiv Lacija (3:0).

Falkao je i jedini fudbaler u istoriji sa dva uzastopna evrotrofeja sa različitim timovima. Ujedno, najbolji je strelac Lige Evrope sa 12 golova. To je bio i prošle godine kada je kao član Porta dao 17 pogodaka i oborio rekord slavnog nemačkog napadača Jirgena Klinsmana sa 15 golova u jednoj sezoni drugostepenog Uefinog takmičenja.

Atletiko je postavio i jedan rekord evrokupova. Ostvario je 12 uzastopnih pobeda ove sezone, a Barselona je 2002. na 2003. imala 11 uzastopnih. Madriđanima su pripala sva četiri dvomeča u nokaut fazi Lige Evrope i poslednja tri u grupi. Izgubili su poslednji put u trećem kolu protiv Udinezea u Italiji, a onda su pobedili taj tim u Madridu sa 4:0, pa Seltik u Glazgovu sa 1:o i Ren na stadionu "Visente Kalderon" sa 3:1. Zatim su redom padali Lacio (3:1, 1:0), Bešiktaš (3:0, 3:1), Hanover (2:1, 2:1), Valensija (4:2, 1:0) i na kraju Atletik.

ATL . ATH by Unpalis

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA