NBA IMA NOVOG KRALJA U ŠUTIRANJU TROJKI: Stef Kari izgubio titulu u Torontu! (VIDEO)

Klej Tompson srušio najboljeg trojkaša današnjice na Ol star vikendu i izjednačio njegov prošlogodišnji rekord

  • 5
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Klej Tompson je uspeo da savlada Stefa Karija u takmičenju u šutiranju trojki na Ol staru u Torontu i ujedno je izjednačio njegov rekord od prošle godine sa 27 poena.

>>> Da li je moguće da ovo zakucavanje nije pobedilo na Ol staru? (VIDEO)

>>> DUGO ĆE SE PRIČATI O OVIM ZAKUCAVANJIMA: Lavin odbranio titulu u epskom duelu sa Gordonom (VIDEO)

Takmičenje u šutiranju trojki u najavi je bilo spektakularno pošto je mnogo vrhunskih šutera bilo u konkurenciji za najboljeg trojkaša. Ipak, svi su bili ubeđeni da će takmičenje osvojiti Stef Kari, branilac trofeja.

>>> Amerikanci tvrde: Bobi može da bude najbolji u istoriji NBA! (VIDEO) (FOTO)

I kladionice su bile ubeđene da će MVP NBA lige slaviti, ali je ovo bilo veče njegovog klupskog saigrača i takođe vrhunskog šutera - Kleja Tompsona, koji je po kladionicama bio drugi favorit.

>>> Jokić kao kvoterbek na Ol star meču! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tompson je u otvorio takmičenje i sa 22 poena u prvoj seriji kao prvi se plasirao u finale. Nije bio zadovoljan tim učinkom, ali se ispostavilo da su ostali bili još slabiji. Posle njega su Džejms Harden, Džej Džej Redik i Devin Buker postigli po 20, dok su Kris Midlton, Kajl Lauri i Si Džej Mekolum bili još slabiji i ispali su iz konkurencije.

Red je onda došao na Stefa Karija. Počeo je dobro, ali je imao promenljiv šut i dve lošije serije. Bio je nadomak ispadanja, ali je sa pogođene dve šarene lopte u poslednjim sekundama uspeo da se izvuče i da sa 21 poenom ode u finale.

Za poslednje mesto u polufinalu borili su se Harden, Redik i Buker, a za 30 sekundi najbolji je bio Buker, koji je ujedno bio i najmlađi takmičar.

Ipak, u finalnoj borbi je bio slab i ostalo je na ''splash brothers-i'' između sebe odrede ko će pobediti.

Kari je prvi šutirao i postigao 23 poena, ponovo je sjajno počeo, ali je imao jednu seriju promašaja, koja ga je koštala titule, jer je Tompson šutirao maestralno posle njega.

I pre poslednje lopte je bilo jasno da će slaviti, ali je sa dve pogođene šarene na kraju uspeo i da obori rekord Stefa Karija od prošle sezone.

Prethodno je u takmičenju u veštinama pobedio ruki Minesote Karl-Entoni Tauns, koji je u finalnom duelu bio bolji od Ajzee Tomasa iz Bostona i tako nastavio sa sjajnom godinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA