Deki Stanković se prisetio večitog derbija: Nisam spavao 7 dana pre meča!

Legenda srpskog fudbala pričala predstojećem jubilarnom večitom derbiju

  • 6

Večiti derbi je praznik srpskog fudbala, a takvo mišljenje deli Dejan Stanković, rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Srbije. I on sam je bio akter utakmica crveno i crno-belih, iako je veoma mlad otišao sa Marakane u inostranstvo.

>>> Delije neviđenim ovacijama pozdravile Dejana Stankovića u Pioniru! (VIDEO)

U razgovoru za Žurnal, prisetio se i tih dana, kao i svega što nosi utakmica između Crvene zvezde i Partizana.

- Naravno da je večiti derbi sačuvao posebnost i ostao ono što je oduvek i bio - praznik srpskog fudbala. Svi znaju da se derbi igra u subotu. To je najbolji dokaz da najveća naša utakmica i dalje ima snagu da mobiliše mase i javnost podigne na noge.

- Kao dečak, maštao sam da igram protiv Partizana. Potom, kao prvotimac Crvene zvezde, sedam dana pre i posle utakmice bukvalno nisam mogao da spavam. Srbiju sam rano napustio, ali moje emocije ni jednog trenutka nisu splasnule. Radovao sam se svakom susretu sa Partizanom dečački iskreno. Verujem da je tako i sada - rekao je Stanković.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

>>> TOPOVSKI UDARI, VATRA I DIM: Gledali smo kako konje pripremaju za 150. Večiti derbi! (VIDEO) (FOTO)

Stanković se i kao mlad fudbaler družio sa igračima Partizana, a mnogi iz crno-belog dabora su mu i danas prijatelji.

- Naravno da smo se družili, uglavnom kroz okupljanja u mladoj reprezentaciji. Sa Ivanom Tomićem i Draganom Isailovićem sam provodio lepe dane. Mnogi su mi i danas prijatelji kao Bata Mirković, Nenad Đorđević, Mateja Kežman, Danko Lazović.

Na pitanje da li +29 za Zvezdu na tabeli nagoveštava ishod derbija, Stanković odrično odgovara.

- Tabela ne važi, favoriti ne postoje, prognoze padaju u vodu. Inspiracija rađa junaka, a ko bi sad smeo da se usudi i sa sigurnošću prognozira ko će biti taj?

- Zvezda nije slučajno usamljena na vrhu i tu je zasluženo, zahvaljujući pobedama, angažovanošću momaka na terenu, kvalitetnog rada stručnog štaba... Niko joj ništa nije poklonio i može samo da dobije u takvoj raspodeli snaga - zaključio je Stanković, koji je rekao i da nije siguran da li će uspeti da pogleda meč, jer njegov Inter tada igra derbi sa Juventusom, ali je najavio da bi Neroazuri mogli da imaju svog skauta na tribinama, kako bi pogledali kakav potencijal poseduju Zvezda i Partizan.

>>> Sve najnovije informacije i dešavanja uoči 150. večitog derbija pratite OVDE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    24. februar 2016 | 10:39

    Deki kralju ti si bog pa si se kasnjie naspavo a pitaj izdajcu roda svoga Stojketa ne spava jos a kad ce ko zna

  • Bojan013

    24. februar 2016 | 12:20

    Vidi se ko su gospoda. Iz Zvezde umerene i smirene izjave, a ovi glodari vidi se da su nervozni, pa pricaju neke gluposti!

  • Decak iz vode

    24. februar 2016 | 17:18

    Ozbiljno me hvata ova groznica derbija.Ne mogu da docekam subotu.Zadnjih 10 godina se nisam radovao nijednom derbiju koliko ovom.Sanjao sam da ce pri rezultatu 4-2 za nas(Zvezdu),sudija svirati penal za nas i da ce Damir da sutira kao Brando...Ne mogu da docekam subotnje sahranjivanje partizana na onom vojnom pasnjaku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA