Inter bez Stankovića do kapitalca protiv Milana

Dijego Milito golom u 54. minutu milanskog derbija vratio neroazure potpuno u šampionsku trku...

  • 0

U standardnom "krvničkom" milanskom derbiju Inter je bez Dejana Stankovića kojeg nije bilo zbog povrede, možda uhvatio poslednji voz pobedom nad gradskim rivalom Milanom i ostao u trci za šampiona Italije. Gol odluke postigao Milito početkom drugog poluvremena, "rosoneri" se ispromašivali u finišu.

Koliko god nekome to čudo zvučalo Klaudio Ranijeri je preporodio Inter. Crno - plavi su vezali šest pobeda u prvenstvu, a nedeljna protiv najljućeg rivala znaži nastavak života slavnog kluba. Konačno, pokazali su i u derbiju Dela Madonina da njihova igra ima glavu i rep.

Po ko zna koji put Dijego Milito samo njemu svojstenim udarcem je savladao Abijatija u 54. minutu ispostavivši se doneo nova tri boda plavo - crnima.

Derbi je ponovo obilovao grubim potezima, faulovima, ali akteri najveći italijanski derbi nisu uspeli skroz da upropaste van fudbalskim stvarima.

Trener šampiona Alegri kasno je uveo Klarensa Sedorfa. Holanđanin je praktično pokrenuo poslednjih 20 minuta soju ekipu, ali je tada svoje trenutke imao Žulio Cezar na golu Intera, postavši bez sumnje junak utakmice jer je tri izgledne šanse zaustavio u vrlo kratkom vremenskom razmaku.

Inter je najviše profitirao posle ovog vikenda. Juventus je remizirao, a Milan i Udineze ostali kratkih rukava. Crno - plavi se sad sa 32 boda nalaze samo šest koraka iza vodećeg Juvea.

(telegraf/foto:yahoo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA