Šarapova je PET puta bila upozorena na zabranjeni lek! Ostavila je emotivnu poruku na Fejsbuku!

Novi detalji u slučaju dopinga ruske teniserke - šta se ovde zapravo dešava?

  • 9

Svima je jasno da je Marija Šarapova napravila veliku grešku zbog koje je ugrozila karijeru, ali izgleda da ćemo tek u narednom periodu uvideti koliko je zapravo Ruskinja napravila pogrešnih koraka.

Sedma teniserka sveta u ponedeljak je saopštila da je pala na doping testu na ovogodišnjem Australijan openu u Melburnu, jer je koristila lek sa supstancom meldonium, koja je od početka 2016. godine zabranjena, što ona nije znala.

>>> Šta je MELDONIUM zbog kog je Maša pala na doping testu?

Međutim, stižu informacija da je Šarapova čak pet puta dobila upozorenje, tri puta od ITF-a i dva puta od VTA - rekao je bivši direktor  Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund, i dodao:

- Zato za nju ne sme da bude olakšavajućih okolnosti.

>>> Oglasio se proizvođač "Mašinog leka": Niko ga ne uzima deset godina!

- Naravno da je morala da zna šta se dešava i zato je to velika greška. Osim toga, lek koji je uzimala nije u opticaju u SAD, tako da su njeni lekari morali da znaju šta se dešava. Prva informacija je bila poslata još 30. septembra, znači da je imala tri meseca da se prilagodi.

- Za nekoga ko zarađuje više od 30 miliona dolara godišnje, bila je neverovatno neoprezna - zaključio je Paund.

ŠARAPOVA NA FEJSBUKU: VOLELA BIH DA NE PROLAZIM KROZ OVO, ALI MORAM I HOĆU

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, Šarapova je prve utiske nakon priznanja prenela na svoju Fejsbuk stranicu.

"Probudila sam se jutros sa mnogo dobijenih poruka, punih ljubavi i saosećanja. Prva pourka koju sam pročitala bila je od najboljeg prijatelja. To je tip osobe koja može da te nasmeje i rasplače samo jednom rečju, i sa kim sam provela noć razgovarajući telefonom da bi proveravao kako sam.

U suštini volim jutra. Novi dan, novi početak. Fer je reći da ovo nije prosečan dan. Ništa mi nije palo na pamet u šest sati ujutru, osim da sam odlučna u tome da ću opet igrati tenis. I nadam se da ću imati tu šansu. Volela bih da ne moram da prolazim kroz ovo, ali moram i hoću.

Morala sam da se preznojim, da krenem dalje i meljem kao što sam radila najveći deo života, pa sam otišla u teretanu. Onda sam primetila brojna kola sa zatamljenim staklima. Dobri stari paparaci bili su na tragu.

Nisam mnogo na internetu, tražila sam stari stočić za kafu (slučajno, znam), a moji prijatelji su napravili kolaže za mene sa prelepim porukama i heštegovima #‎IStandWithMaria‬ and ‪#‎LetMariaPlay (Uz Mariju i Pustite Mariju da igra). Provela sam popodne čitajući ih uz mog psa koji nije mogao da razume zašto je to mnogo važnije od očekivane šetnje.

U tom trenutku, bila sam jako ponosna što imam takve fanove. Samo nekoliko sati posle mog oglašavanja pružili ste mi podršku i pokazali lojalnost, što sam mogla da očekujem samo kada je neko na vrhu.

Hoću da znate da su mi vaše divne reči vratile osmeh na lice. Želim ponovo da igram tenis i nadam se da ću imati šansu. Vaše poruke su mi veliko ohrabrenje. Ova poruka je samo da vam se zahvalim, ništa drugo. Mnogo vam hvala", završila je Šarapova poruku na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    10. mart 2016 | 11:03

    Ako te kazne imaceš posla kao model!!!

  • :)

    10. mart 2016 | 10:53

    Ohladi više ženo, nadobijala si se ti para i previše penzija i uživaj

  • Vronski

    11. mart 2016 | 21:32

    I dalje si najbolja I najcestitija. Znam da te vise necu videti na poziciji koja godinama pripada kraljici.Svi se dopinguju pogotovo nedodirljive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA