Penal i amaterska greška dovoljni Liverpulu da nokautira Junajted (VIDEO)

Redsi slavili 2:0 golovima Staridža i Firmina, u prvom evropskom meču ovih rivala

  • 4
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Liverpul nije mogao da poželji bolji način za prekid crne serije protiv Mančester junajteda od četiri zvanična meča u Premijer ligi - velikih 2:0 (1:0) u prvom evropskom derbiju ova dva kluba u 122 godine dugoj istoriji.

Zasluženo, nema šta! Builo bi i da je na semaforu stajalo 5:0 za Redse s obzirom na to kako je Junajted igrao u prvom meču osmine finala Lige Evrope. A igrao je očajno, sramno, amaterski...Trenutna garnitura nastavila je da blati ugled koji je Aleks Ferguson godinama stvarao.

>>> Kutinjo je imao prazan gol ispred sebe, ali kako protiv svemogućeg De Hee? (VIDEO)

Najzaslužniji za sprečavanje sramote na Enfildu bio je španski golman David De Hea koji je odbranio četiri zicera. Nije mogao ništa u 20. minutu kada je penal izveo Staridž, ali ni u 73. posle šuta Firmina.

Doduše, bio je blizu da odbrani i jedanaesterac. Imao je loptu na ruci, međutim ona je bila jaka. Kod gola Firmina samo je gledao kao Brazilac sa pet metara zatresa mrežu, posle greške Kerika, ali vredi pomenuti da je pomoćni sudija nekoliko sekundi pre toga propustio da signalizira ofsajd.

Junajted je imao samo dve solidne poluprilike i izabranici Luja van gala mogu da budu zadovoljni što su uopšte u igri za četvrtfinale.

Istim rezultatom Vilajreal je savladao Leverkuzen i jednom nogom kročio u narednu rundu. Junak pobede bio je dvostruki strelac Bakambu. Tresao je mrežu Nemaca u 4. i 56. minutu.

Sjajan rezultat sa gostovanja u Češkoj kući nosi Lacio. Rimljani su odigrali 1:1, a oba gola pala su u prvom poluvremenu. Fridek je u 13. pogodio za domaći tim, dok je veliki gol u gostima za Lacio delo Parola u 38. minutu.

>>> Dortmund već u četvrtfinalu? Subotić asistent u ubedljivoj pobedi Milionera (VIDEO)

Biševac i Milinković Savić odigrali su svih 90 minuta za Lacio, dok je Dušan Basta morao napolje zbog povrede. Ušao je u igru u 46, a izašao u 66. minutu.

Rezultati:

Bazel – Sevilja 0:0

Fenerbahče – Braga 1:0

(Topal 82)

Dortmund – Totenhem 3:0

(Obamejang 30, Rojs 61, 70)

Šahtjor – Anderleht 3:1

(Tajson 21, Kučer 24, Silva 79 – Ačempong 74)

Liverpul – Mančester junajted 2:0

(Staridž 20 pen, Firmino 73)

Bilbao – Valensija 1:0

(Garsija 20)

Sparta – Lacio 1:1

(Fridek 13 - Parolo 38)

Viljareal – Leverkuzen 2:0

(Bakambu 4, 56)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA