Nik Kalates - čovek kog će košarkaši Zvezde dobro zapamtiti (VIDEO)

Naravno, po dobrom jer je grčki plejmejker očajnom igrom umnogome doprineo da crveno-beli savladaju PAO i dođu nadomak TOP 8

  • 8
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na semaforu je stajalo 66:63 za Crvenu zvezdu, do kraja utakmice je ostao 21 sekund, a na liniju za slobodna bacanja išao je plejmejker Panatinaikosa Nik Kalates.

Motor ekipe Aleksandra Đorđevića i jedna od najiskusnijih prvotimaca Zelenih. Čovek koji je imao solidnu minutažu svojevremeno u NBA.

Prvo je jedva dobacio do koša i praktično oškrinuo vrata Zvezdinoj velikoj pobedi u borbi za TOP 8. Drugo je pogodio, ali ono nije bilo dovoljno da PAO trijumfuje - 69:67.

>>> Svi su zanemeli posle Radonjićevog obraćanja: Ljudi, moram nešto da vam kažem…

Međutim, nije to jedno slobodno bacanje nešto zbog čega bi navijači Panatinaikosa, ali i trener Đorđević, trebalo da se ljute. Kalates je očajno odigrao čitavu utakmicu. Toliko očajno da verujemo da bi mu svaki navijač Zvezde stisnuo ruku i zahvalio mu.

Ubacio je samo pet poena, promašio četiri šuta za dva poena i isto toliko za tri. Toliko je bio u ''autu'' da su mu košarkaši Zvezde dozvoljavali da šutira. Setite se samo treće četvrtine kada ga niko nije čuvao, iako je Kalates po vokaciji plejmejker.

- Kalates je u utakmicu ušao tražeći sebe, umesto da traži igru. To je razlog što smo počeli sa četiri izgubljene lopte, traljavo. Sada ga nije htelo, iako daje sve od sebe. Razgovaraćemo, videćemo o čemu se radi - rekao je Đorđević posle meča.

>>> INCIDENT U ARENI: Navijači Zvezde krenuli ka klupi Panatinaikosa, reagovala Žandarmerija! (VIDEO)

Ne bi trebalo zaboraviti ni to da Kalatesa nije išlo ni prilikom zbunjivanja protivnika. Pokušao je da omete Dangubića na liniji bacanja dobacivanjem ''Give me one'', odnosno tražeći da košarkaš Zvezde promaši barem jedan penal. Nije uspeo...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

S druge strane, Dangubić jeste.

>>> Delije poslale poslednju poruku Gagi Nikoliću (FOTO) (VIDEO)

- Pokušao sam da okrenem glavu na drugu stranu, da ne čujem ništa, a on mi je rekao da promašim jedno. Kao ''Give me one''. Pogodio sam oba puta, a na drugoj strani sam mu isto to rekao dok se on spremao da šutira. On je promašio jedno - rekao je Dangubić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba15

    12. mart 2016 | 15:58

    Garant ima najgori šut u čitavoj EL. Kakve kante je bacao a sam je bio prilikom suta. Užas!

  • Bojan013

    12. mart 2016 | 17:31

    Sto ne pisete o pecsrosu. U prvoj utakmici nula poena, a u drugoj sedam. I to cetiri u prvih 3 minuta i jedna trojka u zadnjoj sekundi. A tokom utakmice nigde ga nema!!!

  • Delija

    12. mart 2016 | 17:26

    Ajsa sudije su nas vise ostetile nego pomogle....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA