ZA INFARKT: Preokret Sitija u zadnjim sekundama za titulu posle 44 godine!

Mančester siti vodio 1:0, gubio 2:1, ali preko Džeka i Aguera stigao do šampionskog trona. Mančester junajted bez utehe posle 1:0 u Sanderlendu

  • 0

Novi prvak Engleske ipak je Mančester siti!!! Posle neviđenog i nestvarnog preokreta u poslednja dva minuta, inače petominutne nadoknade vremena, i to golovima Edina Džeka i Kun Aguera. U najneverovatnijoj završnici engleskog šampionata, "građani" su iz otpisane situacije stigli do ostvarenja sna, koji čekaju još od 1968. godine.

Na kraju ipak očekivani epilog poslednjeg kola, ali posle fudbalskog ludila: Mančester siti - KPR 3:2 (1:0) i Sanderlend - Mančester junajted 0:1 (0:1).

Zicer za prvu titulu posle 1968. godine skupoceni tim Roberta Manćinija je na čudestan način iskoristio. Posle 90 minuta za infarkt, Siti je prvi prošao kroz cilj, Junajted drugi, a u Ligu šampiona direktno je otišao i Arsenal, posle dramatičnog trijumfa u Birmingemu.

Au, kakvih 90 minuta u engleskom fudbalu! Prvi put u istoriji Premijer lige odlučivala je gol-razlika za osvajanje titule, a samo nekoliko minuta pre kraja činilo se da će Junajted ostati šampion, jer je imao prednost u Sanderlendu, a njegov gradski rival gubio od KPR.

DRAMATIČNIJE OD OVOGA NIJE MOGLO DA BUDE

Neverovatan put prošla je ekipa Roberta Manćinija tokom meča koji su navijači pruhvatili kao revijalni i koji je trebalo da bude samo uvod u veliko slavlje posle 90 minuta.

Defanzivac Pablo Zabaleta pogodio je u 39. minutu za 1:0 i sve je počelo da miriše na titulu, ali je posle bilo ludo i nenormalno.

Međutim, na startu drugog dela - šok. Drugi defanzivac domaćina Leskot neverovatno je loše odigrao glavom, asistirao Đibrilu Siseu, koji je neometan "na prvu" poslao loptu iza Džoa Harta. Siti je ubrzo, oštećen za čist penal posle igranja rukom gostujućeg defanzivca, nastavio dominaciju terenom.

U Sanderlendu protiv "bratskog" kluba Junajted je sigurno čuvao 1:0 i čekao epilog. Tamo kao da se nije igrao takmičarski fudbal. Sve je Aleksu Fergusonu delovalo bajkovito posle vođstva KPR 25 minuta pre kraja meča. Tada je tim iz Londona imao obezbeđen opstanak, a "đavoli" titulu. Ko se još u redovima tima sa "Old Traforda" nadao tome da u poslednjih 20 minuta njihov gradski rival može da se izvuče iz šokantnog stanja.

A na "Etihadu" drama. Uleteli su gosti u bunker, golman Pedi Keni branio je sve živo, ali nije odbranio svoj gol u bukvalno poslednjim minutima.

Neviđen pritisak posle ulaska Marija Balotelija, nove serije kardinalnih promašaja domaćina, urodio je plodom. Džeko u 92, pa Aguero u 94. minutu. "Etihad" je eksplodirao, mnogi navijači Sitija pomislili su da je posle onakvog povratka u trku za šampiona suđeno da se na ovakav način stigne do titule.

Arsenal je preokretom u Birmingemu stigao do direktnog plasma u Ligu šampiona i, osim Sitija, ekipa Arsena Vengera postala je najveći profiter završne runde na Ostrvu.

Tek će se pričati o poslednjem kolu Premijer lige sezone 2011/2012...

Već eliminisanim Vulverhemtponu i Blekburnu pridružio se i Bolton, koji će od naredne sezone igrati u drugoj ligi.

38. kolo PREMIJER LIGE

Čelsi - Blekburn 2:1

(Teri 31, Meireleš 34 - Jakubu 60)

Evevrton -Njukasl 3:1

(Pienar 16, Jelavić 37, Heitinga 65 - Hibert ag 73)

Mančester siti - KPR 3:2

(Zabaleta 39 - Sise 48, Meki 66)

Norič - Aston Vila 2:0

(Holt 8, Džekson 21)

Stouk - Bolton 2:2

(Valters 13, pen 77 - M Dejvis 39, K. Dekvis 45)

Sanderlend - Mančester junajted 0:1

(Runi 20)

Svonsi - Liverpul 1:0

Totenhem - Fulam 2:0

(Adebajor 2, Defo 63)

VBA - Arsenal 2:3

(Long 11, Dorans 15 - Benajun 4, Santos 30, Košielni 55)

Vigan - Vulvs 3:2

(Di Sant0 12, Bojsi 14, 79 - Džervis 9)

TABELA: Mančester Siti 89 (+63), Mančester Junajted 89 (+55), Arsenal 70...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA