Kako je Federer odgovorio na pitanje da li bi teniseri trebalo da zarađuju više od žena?

Kada su u pitanju zarade u tenisu, prvi put je ozbiljna prašina podignuta 2012. godine

  • 9

Komentar Novaka Đokovića o kriterijumu zarada u muškom i ženskom tenisu stvar je o kojoj se najviše priča samo dan nakon njegovog osvajanja Indijan Velsa, i to rekordnog petog.

Ne treba ni napominjati da su se pojedini svetski mediji poigrali sa kontekstom opširne izjave da bi se potegla rasprava, u kojoj mnogi tvrde da je Novak imao seksistički komentar o svakako nekorektnoj izjavi izvršnog direktora turnira u Indijan Velsu Rejmonda Mura.

Međutim, teniski komentator BBC-ja Rasel Faler tvrdi da Novakov stav dele mnogi igrači na ATP turu.

>>> JELENA BRANI NOVAKA PRED BI-BI-SIJEM: Pa, drugi naslov im ne bi prošao

Prvi put je ozbiljna prašina podignuta 2012. godine, kada je Francuz Žil Simon otvoreno rekao da žene u tenisu ne treba da zarađuju koliko i muškarci.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Teniseri provode duplo više vremena na terenu nego žene (na Rolan Garosu). Ravnopravnost u zaradi među polovima nije nešto što funkcioniše u sportu. Muški tenis je trenutno atraktivniji od ženskog - rekao je tada Simon.

Za komentar je upitan jedan od najboljih tenisera u istoriji, Rodžer Federer, koji je, kako su tada prenosili mediji, "diplomatski izbegao odgovor".

- Ne znam šta bih vam rekao - započeo je tada Švajcarac i nastavio:

- Nadam se da se ovo neće odraziti na predstojeći Vimbldon. Očigledno je u pitanju rasprava koja je na snazi od kako su izjednačene zarade na gren slemovima. Ne možete tu ništa da promenite.

- Stvar je samo u tome ko u šta veruje, i onda imate debatu bez kraja. Tako da, sve je do uverenja - rekao je Švajcarac te 2012. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David.blat

    21. mart 2016 | 15:45

    On ima kukavicki odgovor za sve

  • Dane

    21. mart 2016 | 21:58

    Nole, samo gazi, baš te briga šta konstruišu! Najbolji odgovor NA SVE je sa reketom u rukama. Tu ti ne mogu ništa, samo da od muke udaraju glavom o zid! Idemo po Majami! Srećno, legendo!

  • Dragan

    21. mart 2016 | 21:31

    Gresis,on je samo pristojan u odnosu na ostale i to je sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA