ZAŠTO, SELEKTORE? Tri nelogična poteza Radovana Ćurčića protiv Poljaka!

Jer, srpski narod (da ne kažemo napaćeni) zaslužuje barem neku istinu

  • 97

Novi ciklus, nove utakmice, novi tim, ali stare navike fudbalske reprezentacije Srbije predvođene selektorom Radovanom Ćurčićem.

Čovekom oko kog se poslednjih nekoliko dana digla velika polemika, nakon što ga je Dušan Tadić optužio da je neznalica.

>>> Srbija porazom započela novi ciklus, Ivanović promašio prazan gol protiv Poljaka (VIDEO)

Nije Ćurčić želeo da ulazi u polemiku sa doskorašnjim reprezentativcem, pogotovo preko medija, što je sigurno potez na mestu. Međutim, šta ćemo sa potezima selektora na meču sa Poljacima?

U dublju analizu nećemo ulaziti. Zadržaćemo se samo na tri nelogična poteza koje i običan fudbalski laik može da primeti gledajući utakmicu putem TV ekrana. U momentima dok traži drugu kesicu čipsa u komodi, a jednim okom obraća pažnju na sam meč...

Sve tri poteza dogodila su se u momentu kada je domaćin imao vođstvo od 1:0.

Foto: STARSPORT Foto: STARSPORT

1. Ulazak Filipa Đuričića umesto Nikole Stoiljkovića, što znači da smo skoro čitavo drugo poluvreme igrali bez klasičnog napadača.

2. Ulazak Filipa Mladenovića umesto Filipa Kostića i formacija sa dva leva beka.

3. I na kraju, ulazak štopera Uroša Spajića umesto štopera Nikole Maksimovića u 90. minutu.

Daleko od toga da ovi momci nisu zaslužili da se nađu na terenu ili da ih ovim putem omalovažavamo, ali ne treba ti štoper u 90. minutu ukoliko do kraja imaš još četiri. Pa i po cenu primljenog gola.

Ne treba ti formacija bez klasičnog napadača, ma koliko imao brza i sposobna krila. To što je Roma svojevremeno pokušavala sa Mansinijem kao najisturenijim ili sada Partizan pod komandom Ivana Tomića, ne znači da je dobitna formula. Roma je šampion bila sa Batistutom i Montelom u špicu, a ne dok ga je mansini glumio, dok crno-beli nisu mogli da zatresu mrežu desetorici fudbalera Spartaka bez napadača.

Filip Mladenović je sjajnim partijama u dresu BATE Borisova i Kelna zaslužio da igra za nacionalni tim. Čak je Telegraf prvi i pisao zašto ga svojevremeno nije bilo na spisku. Ali, taj isti Mladenović je mogao da dobije šansu umesto Aleksandra Kolarova. Ionako nije bio na visini zadatka...

Možda poraz od 1:0 i ne bi bio tako loš da smo, na primer, igrali baraž pa da nas očekuje revanš u Srbiji. Ovako je samo još jedan šamar srpskom fudbalu. Ko zna koji u nizu...

(M. Marić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    23. mart 2016 | 23:51

    I ne samo to, zasto su uopste Matic i Kolarov igrali od pocetka kad nemaju pravo nastupa na pocetku kvalifikacija?!

  • Pep

    24. mart 2016 | 00:09

    Ljudi opet svi krivite pogresne ljude. Nije on kriv, on radi svoj posao najbolje sto ume. Krivi su oni sto su njega doveli i sve ostale neznalice. Krivi su oni sa vrha, od njih sve pocinje, oni o svemu odlucuju. A svi znamo ko su to oni...

  • realno

    24. mart 2016 | 00:06

    A gde je Mitrovic, ne mogu da verujem da igra nas najbolji napadac a on ubacuje igrace koji uopste ne igraju tu pozuciju, nemam nista protiv njih ali mislim da nas selektor treba da napusti to mesto ako i malo zeli dobro naseoj reprezentaciji a ne da je unistava. Sa ovom utakmicom mozemo da konstatujemo samo da je Dusan Tadic u pravu i da svi treba da ga podrzimo,da se smeni Curcic !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA