U DERBIJU NIŠTA NOVO: Partizanova 14. uzastopna recka...

Zvezda bila na pragu pobede, ali šampion sa više kvaliteta i iskustva odigrao u produžetku i nastavio seriju nepobedivosti, koja traje još od novembra 2009.

  • 0

Crvena zvezda Diva - Partizan MTS 78:83

(12:17, 18:11, 23:24, 14:15, 11:16)

Hala i gledalaca: "Pionir" (5.500) Sudije: M. Juras, Glišić, J. Juras

CRVENA ZVEZDA DIVA: Čović 9, Ilić 18, Lazić 0, Nedović 0, Lešić 5, Subotić 0, Radivojević 0, Nikolić 0, Tomas 25, Milutinović 7, B. Popović 7, P. Popović 7.

PARTIZAN MTS: Kecman 10, Raduljica 2, Lučić 14, Milosavljević 3, Katić 8, Bešović 0, Božić 3, Čakarević 2, Džejms 14, Mačvan 21, Anđušić 3, Bertans 3.

Zvezda je posle tri godine i 13 uzastopnih poraza imala fenomenalnu priliku da pobedi Partizan, ali je šampion opet pokazao da je najkvalitetnija ekipa u Srbiji. Posle 45 minuta žestoke borbe i rezultatske klackalice, "crno-beli" su upisali i 14. uzastopni trijumf - 83:78.

Partizan je bolje otvorio meč i, zahvaljujući fenomenalnom skoku u napadu i dominaciji u reketu, završio prvu četvrtinu sa pet poena viška. Ipak, usledila je pravovremena reakcija Zvezde u drugom kvartalu. Serijom od 5:0 na početku druge četvrtine vratili su meč u egal. Popravili su skok u odbrani, ali je najveći problem domaćih bio neorganizovani plejmejker Bojan Popović, koji je gubio previše lopti. Ipak, razigrao se Omar Toma, u tom periodu je postigao devet poena i bio nerešiva enigma za izabranike Vlade Jovanovića. "Crno-bele" je u igru vratio Kecman, trojkom u poslednjem napadu pred odlazak na poluvreme, Partizan je ponovo na samo minus  dva.

U drugom poluvremenu Zvezda je veći deo bila u vođstvu, ali je sjajan skok u napadu Partizanovih košarkaša sprečio Pešićeve izabranike da se odlepe. Istovremeno, "crno-bele" nije služio ni šut za tri poena, ali su u reketu bili dominantniji, pogotovo kada je Petar Popović sredinom treće četvrtine zaradio četvrtu ličnu grešku. Kako je meč odmicao, a Zvezda vodila, tako se pojačavao i pritisak sa tribina i podrška domaćim košarkašima. Pored gromoglasne podrške, konstantno su sipali i uvrede na račun Milana Mačvana.

Sve je išlo po Pešićevim planovima do dva i po minuta pred kraj. Milutinović je faulom zaustavio Lučića, koji je pogodio koš uz faul, a istovremeno je sviran namerni faul nad Katićem, pa je Partizan dobio još dva bacanja i loptu sa strane. To je potpuno vratilo "crno-bele" u igru i meč je ušao u poptunu rezultatsku klackalicu (62:61). Lučić i Tomas su po dva puta bili precizni sa linije penala. A, potom je Džejms ukrao loptu Popoviću i doveo Partizan u vođstvo (66:67). Čović je 20 sekundi pre kraja sa linije penala bio polovičan i propustio šansu da Zvezdu dovede u vođstvo. Partizan je imao napad za pobedu, ali je Džejms promašio skok šut za dva i meč je otišao u produžetke. 

Mačvan je trojkom već u drugom napadu produžetka vratio Partizan u vođstvo.Lučić krade loptu Iliću, poentira uz faul za 74:69. Kecman je posle dva promašena bacanja Ilića imao šansu da trojkom odvede Partizan na plus sedam, ali je na Zvezdinu sreću promašio. Potom su koševi postizani samo sa penala. Čović je oba puta precizan, ali i Džejms, pa onda i Ilić. I onda je meč prelomljen: Pera Božić pogađa trojku iz teške situacije minut pre kraja i donosi velikih 78:73. Kecman pogađa još jednu trojku i to je bio kraj Zvezdinih nadanja... 

"Crno-beli" nastavljaju dominaciju u večitim derbijima. Nisu osetili ukus poraza od večitog rivala ni posle tri godine... Vredi istaći da su i dvojica veterana Božić i Kecman pokazali da je baš njihovo iskustvo to što Zvezda nema. Videlo se i da klub sa Malog Kalemegdana, pre svega u organizaciji igre, ima velikih problema, a Nedović, recimo, nije večeras ni sekund bio na terenu...

Najefikasniji u Partizanu je bio Mačvan sa 21 poenom, Džejms je dodao 14, koliko i Lučić. Na drugoj strani, ni sjajno šutersko veče Omara Tomasa i njegovih 25 poena nije pomoglo Zvezdi. Mile Ilić je imao 18 poena i niko više u Pešićevoj četi nije bio dvocifren.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA