DELIRIJUM NA ENFILDU: Čudesan preokret Liverpula od 1:3 do 4:3 za 25 minuta! (VIDEO)

Dejan Lovren u nadoknadi postigao gol za trijumf od 4:3 i plasman u polufinale Lige Evrope

  • 22
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Liverpul je u polufinalu Lige Evrope! Čudesan preokret napravili su fudbaleri Jirgena Klopa, pošto su pobedili sa 4:3, iako su na poluvremenu gubili sa 2:0, a u 65. minutu i 3:1, ali se nisu predavali i golovima Kutinja, Sakoa i na kraju Lovrena u sudijskoj nadoknadi, ostvarili podvig o kome će se pričati!

Bila je ovo pobeda po ugledu na magičan preokret protiv Milana iz Istanbula 2005. godine! Džerardova generacija koja je tada uspela da preokrene iako je na poluvremenu gubila sa 3:0, i na kraju osvojila titulu prvaka Evrope, sada je dobila naslednike u vidu neverovatnih izabranika Jirgena Klopa.

Još jedno magično i istorijsko veče viđeno je na Enfildu!

Liverpul je na poluvremenu gubio sa 2:o na svom terenu i potrebno mu je bilo da u drugom postigne tri gola kako bi se plasirao u polufinale Lige Evrope.

Dobro je počelo u nastavku za Crvene, pošto je Origi u 47. smanjio rezultat, ali je 10 minuta kasnije Rojs postigao pogodak za dva gola prednosti Nemaca. Dramu je ponovo vratio Filip Kutinjo sjajnim golom u 66. mintu, čime je nada za navijače Liverpula i dalje živa.

Ona je posle gola Sakoa u 77. minutu postala i potpuno realna, pošto domaćoj ekipi trebao još jedan gol za prolaz. Do njega su došli u sudijskoj nadoknadi, a junak je bio Dejan Lovren, koji je postigao gol za pobedu od 4:3

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ekipa sa Enfilda je imala koliko toliko povoljan rezultat iz prvog meča u Dortmundu, ali je već u 5. minutu sve palo u vodu, pošto je Dortmund poveo preko Mikhtarijana, nakon odbijene lopte koju je odbranio čuvar mreže Liverpula, Simon Minjole.

Od loše, situacija se preokrenula u užasnu kada je u 9. minutu Obamejang postigao novi gol i povisio prednost na 2:0.

Liverpul se posle toga trgao, počeo da igra bolje, ali nije uspeo da postigne makar jedan gol do poluvremena, što bi im donekle olakšalo situaciju pred drugih 45 minuta.

Klopovi momci bolji početak drugog dela igre nisu mogli da zamisle, pošto je Divok Origi već u drugom minutu poluvremena postigao gol i vratio nadu svojoj ekipi. Sjajno je istrčao kontru, dobio pravovremenu loptu Emrea Džana i rutinski matirao Vajdenfelera.

Probudila se nada da Redsi mogu do preokrete i pravog malog čuda, ali je brzo usledio novi šok.

Marko Rojs je postigao treći gol za Borusiju u 57. minutu, pa se sve vratilo na isto, kao što je bilo na kraju prvog poluvremena. Humels ga je proigrao po ugledu na najbolje plejmejkere sveta, a napadač Borusije je izašao jedan na jedan sa Minjoleom i matirao ga preciznim šutem iskosa sa leve strane.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ludilo se brzo nastavilo! Kutinjo ne dozvoljava da se Liverpul preda bez borbe! Fantastičnim golom posle šuta sa oko 20 metara vraća nadu svojoj ekipi i navijačima.

Liverpul je izjednačio na 3:3 u 77. minutu. Mamadu Sako je postigao gol za izjednačenje, pošto se najbolje snašao u kaznenom prostoru kod kornera i glavom poslao lotpu u mrežu Dortmunda. Crveni su do kraja napadali svim silama, pošto ih je jedan gol vodio dalje!

Potpuni preokret doneo je hrvatski štoper Dejan Lovren, koji je u sudijskoj noknadi doneo erupciju oduševljenja na stadionu. Bio je najviši u skoku i glavom zakucao loptu u mrežu Vajdenfelera za veliko slavlje na Enfildu.

Branilac titule Sevilja je posle penal drame prošla u polufinale, pošto je eliminisala Atletik Bilbao, koji je uspeo da anulira poraz od 2:1 na svom terenu pre nedelju dana. Aduric i Garsija su doneli Baskijcima produžetke, ali u dodatnih 30 minuta nije bilo golova, te je odlučila penal lutrija.

Sevilja je imala više sreće, ali i umeća sa bele tačke, pa je promašaj Benjata i presudio ko će u polufinale.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Šahtjor je i na svom terenu pobedio Bragu i tako ubedljivo obezbedio mesto među četiri najbolje, kao i Viljareal, koji je savladao Spartu u Pragu te ukupnim rezultatom 7:3 obezbedio polufinale i nastavak sjajne sezone, što u Evropi, što u Primeri, gde su gotovo sigurni na 4. mestu, koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Rezultati i strelci:

Liverpul - Dortmund 4:3 (prvi meč 1:1)

(Origi 48, Kutinjo 66, Sako 78, Lovren 90+1 - Mihtarjan 5, Obamejang 9, Rojs 57).

Šahtjor - Braga 4:0 (prvi meč 2:1)

(Srna 25. penal, Feraira 43. autogol, 74. autogol, Kovalenko).

Sparta Prag - Viljareal 2:4 (prvi meč 1:3)

(Dokal 65, Krejči 71 - Bakambu 5, 49, Kastiljeho 43, Lafata 45. autogol).

Sevilja - Atletik Bilbao 1:2 - 5:4 penalima (Prvi meč 2:1)

(Gameiro 59 - Aduric 57, Raul Garsija 80).

Žreb za polufinale na programu je u petak od 13 sati u Nionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA