Tomić objasnio u koliko je teškoj situaciji Partizan pred 151. Derbi

Božinov neizvestan, Vlahović takođe, a Fofanu koči neprihvatljiv procenat masti

  • 8
Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić smatra da njegov tim sa mnogo više samopouzdanja očekuje 151. veciti derbi protiv Crvene zvezde i da će učiniti sve da nastavi seriju pobeda.

- Prva utakmica plej-ofa, utakmica koja zbog bodovne situacije nema neki veliki značaj, što se tiče Zvezde, ali što se tiče nas veoma bitna jer želimo da nastavimo pobednički niz i ostanemo na drugom mestu na tabeli. Protiv koga god da igramo, Partizan uvek ide na pobedu.

- Nadam se dobroj i fer utakmici i da će svi prisutni uživati o izvanrednoj fudbalskoj predstavi - rekao je Tomić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

>>> PRIPREME ZA DERBI U TOKU: Gde je Tomić vodio igrače, i ko je došao na Zvezdin trening?

On je naglasio, da za razliku od prethodnog derbija, njegova ekipa u sutrašnju utakmicu ulazi sa mnogo većim samopuzdanjem.

- Prošlo je mesec i po dana, od tada smo odigrali šest-sedam utakmica i imali veliki broj treniniga. Trudimo se iz nedelje u nedelju da uradimo sve ono što uvežbavamo. Nivo samopuzdanja je na neuporedivo višem nivou, jer smo u taj derbi ušli posle poraza od OFK Beograda, a sada stižemo sa serijom pobeda i imamo razlog da verujemo u sebe - rekao je strateg crno-belih.

Tomić je dodao da je za njegovu ekipu najvažnije da odigra bez pritiska i ponovio da je još neizvesno da li će Valeri Božinov moći da zaigra zbog povrede.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Momci sjajno treniraju, ne želim da im namećem pritisak, već samo da prenesu ono sa treninga na teren. U planu je da Božinov trenira danas, ali da li to znači da će biti spreman da nastupi? Na osnovu svih pregleda mislim da ne, eventualno možda da uđe sa klupe. Imamo problem na poziciji napadača, Vlahović je dobio udarac, Fofana trenira, ali je na početak priprema došao sa procentom masti koji je bio neprihvatljiv i to je razlog zato što ima malu minutažu - zaključio je Tomić.

Večiti derbi, 151. po redu, igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    15. april 2016 | 17:35

    Raspali partizan samo kukaju odlika mali klubova

  • Gorcilo

    15. april 2016 | 19:09

    Sve same zvezde povredjene. Cccc koja ste vi smesna ekipica. Sasa Ilic je dao vise golova nego sva trojica i uz to je deda.

  • Звезда

    15. april 2016 | 14:28

    Навикло то да кмечи,то је невероватно. А морао би да зна да Гроф осим рекорда које је направио, јури још један. Три победе над њима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA