Portugalci otkrili koliko je Benfika STVARNO platila Šaponjića i Jovića!

Lisabonski velikan dao blizu 10 miliona evra za dvojicu napadača

  • 4

Dvojica mladih srpskih fudbalera Ivan Šaponjić i Luka Jović prodati su Benfiki za blizu 10 miliona evra, otkrio je portugalski list Record na osnovu dokumnetacije koju je lisaobonski klub dostavio tamošnjoj Komisiji za hartije od vrednosti u vezi sa ta dva, ali i ostalim transferima.

Prema tom izveštaju, Benfika je platila za Jovića 6,6 miliona evra, a Šaponjića 3 miliona, piše list Record.

Kao što je poznato, Zvezda je dobila samo "mrvice" od transfera Jovića (1,4 miliona), jer je prethodno prodala 70 posto prava Investicionom fondu Pinija Zahavija, koji je preko kiparskog Apolona realizovao prodaju igrača u lisabonski klub i pokupio "kajmak".

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je svojevremeno izjavio da je Partizan prodao Šaponjića za 1,5 miliona evra, ali to je samo pola sume koju je Benfika izdvojila za transfer napadača koji trenutno igra za "B" tim lisabonskih "orlova".

- Nije to u mom opisu posla, ali mislim da je obeštećenje 1.500.000 evra s tim da postoji mogućnost da Šaponjić ostane na pozajmici u Partizanu. Sve ostalo što se tiče realizacije celog posla je u domenu ljudi iz našeg kluba i igračevih zastupnika - rekao je tada Iliev.

Čelnici Partizana, dakle, nisu odgovorili na pitanje gde je završilo preostalih 1,5 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misirac

    17. april 2016 | 17:41

    Pa Jović skuplje prodat nego Grujić Liverpulu. Nije mi samo jasno zašto je Zvezda zadržala Grujića i izgubila milion?!?! Gluplji potez uprave nije odavno vidjen(po meni). Grujić je dobar, talentovan ali nije vanserijski igrač. Pogotovu što ima ko da igra na toj poziciji. Ne treba nam za našu ligu jer je tu već situacija poznata. Za eventualnu "Evropu" neće biti tu. Rizikuje se da mu neko na ovim našim livadama od terena skrlja nogu. Liverpul se već žalio, znači gubi se reputacija. Taj milion je mogao da se uloži u dovodjenje dobrog defanzivca(gde smo tanki) i taman da ima vremena da se taj igrač uigra do leta. Ima tu još razloga... Ako su već hteli nešto, bolje da su zadržali 10% od dalje prodaje.

  • Cetnik-Srbin ali iz RS-a

    17. april 2016 | 14:44

    bravooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA