Čović: Podržavamo Partizan da igra Evrokup, iako oni nas sigurno ne bi!

Predsednik Crvene zvezde kategoričan po pitanju podrške najvećem rivalu koji se nalazi pred teškom dilemom

  • 28

Košarkaški klub Crvena zvezda ima jasan stav za situaciju koja je nastala sukobom FIBA i Evrolige.

Košarkaško "ludilo" je već uzelo maha i počelo je ozbiljno da se odražava i na klubove u našoj zemlji, ali i na reprezentaciju koja je diskvalifikovana sa narednog Evropskog prvenstva.

FIBA je na vrhuncu svojih pritisaka naredila svim Savezima njenim članovima da suspenduju sve klubove koji se odluče za Evrokup, kad već nemaju moć da kazne one koji igraju Evroligu.

Tako se Partizan našao u najdelikatnijoj poziciji, jer mora da bira između Evrokupa i suspenzije ili FIBA takmičenja.Čović je u razgovoru za RTS podržao najvećeg rivala da se odluči za Evrokup.

- Naši klubovi treba da igraju Evrokup i ne priznajem nikave sankcije za te klubove. Baš me živo interesuje kako Savez neće pristati na to. Zvezda podržava Partizan i odluku da igra Evrokup. To je dobro za evropsku košarku i za Partizan. Iskreno podržavamo igranje Partizana, iako sam siguran da oni ne bi nas da smo u njihovoj situaciji - izjavio je Čović.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana smatra da je za čitav ovaj cirkus odgovorna FIBA, koja sada na loš način pokušava da štiti svoje interese.

- FIBA ne može da kažnjava i da sprovodi sankcije, a ona nije rešila problem sa Evroligom, što mora da uradi. Ali pošto to ne radi, onda je donela odluku da pritiska nacionalne seaveze da kažnjavaju klubove. Zvezda ne podržava tu odluku jer smatramo da ima vremena da se reši.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrija

    20. april 2016 | 19:07

    Znamo i zašto podržavaš, po ugovoru 1+3 ako klubovi ne igraju Evrokup, nema ništa ni od Evrolige za šampiona...

  • Milance

    20. april 2016 | 21:16

    Ugasio si zvezdu ali partizan ne mozes da si jos toliki.

  • Kasapi Kv

    20. april 2016 | 19:06

    Covece,ti imas ozbiljan problem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA