Vujošević kritikovao KSS zbog ishitrene reakcije u sukobu FIBA - Evroliga

- Problem se širi jer FIBA nije priznala ni desetogodišnje ugovore koje je potpisalo onih 11 klubova, tako da će i Crvena zvezda imati probleme - podseća bivši trener Partizana

  • 18

Košarkaški savez Srbije saopštio je planira da suspenduje srpske klubove koji budu igrali Evrokup, kako reprezentacija ne bi ispaštala posle pretnji FIBA.

Ipak, posle razgovora KSS i predstavnika Partizana, koji je prijavio takmičenje u Evrokupu, rečeno je da nikakva konačna odluka nije doneta.

Partizan je u najnezahvalnijoj situaciji, a prema mišljenju bivšeg trenera tog kluba Duška Vujoševića, KSS je požurio sa suspenzijom.

>>> Hrvati se zakleli na vernost FIBA, ne priznaju ABA ligu

- Situacija u vezi sa FIBA i Evroligom mora da se reši. To treba svima da bude jasno. Jednostavno, mora da se pronađe neki kompromis, ovako ne ide. Smatram da je KSS ishitreno reagovao ovom zabranom. Trebalo je da sačekaju rasplet na nivou na kom se sukob zaista dešava, između FIBA i Evrolige. Umesto toga, KSS se istrčao sa suspenzijom. Dakle, treba reagovati kada pravila budu postavljena za Špance, Italijane i ostale države u kojima je košarka razvijena  izjavio je Vujošević za "Alo".

>>> Legenda litvanske košarke o problemu sa FIBA: Trebao nam je agresivniji Bodiroga

Ujedno, Vujošević upozorava:

- Život nije pravedan, pravda ima svoju cenu. Problem se širi jer FIBA nije priznala ni desetogodišnje ugovore koje je potpisalo onih 11 klubova, tako da će i Crvena zvezda imati probleme.

Predsednik KSS Dragan Ðilas rekao je u sredu da će podneti ostavku ukoliko reprezentacija bude izbačena sa Evropskog prvenstva 2017. godine i ako FIBA oduzme Srbiji organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

>>> BOLI što se Slovenci više bore za svoje klubove od nas: Pogledajte kakav je odgovor FIBA dobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    21. april 2016 | 10:34

    Ко овог нешто пита? Зар заборавио да више нема 169 функција као у државном пројекту? Боље да размишља како да извуче дуг што су му дужни, а није мали. И са каматом. Да не остане без тога кад се и ако се распадну.

  • Dejan

    21. april 2016 | 12:24

    Od uvek se zna ko je državni projekat 60 god. unazad i da su svi tadašnji ko......i morali da navijaju za cz jer bi bili izbačeni iz partije i da vam je dve trećine tima oduvek bilo hr. Zbog toga imate više svega a naročito KUP-a maršala. Zna se čiji ste oduvek bili a propagada o Partizanu i Državi je priča za malu decu.

  • @Жика Живац@

    21. april 2016 | 12:18

    Ovaj navikao da bude funkcioner pa to ti je,cuti bre dukljanine..ko tebe sta pita,gledaj u svoje dvoriste!Imas tvoju Montenegro,pa se sa njima mlati,ostavi nas Srbe i nas savez na miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA