Đilas pričao sa Pekovićem: Nadam se da nećemo morati da izbacujemo Partizan iz lige!

Pokazali smo razumevanje za Partizan, ali su i oni za nas, i verujem da će da učine sve da reprezentacija ode na Olimpijske Igre.

  • 27

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas gostujući u emisiji "OKO" na RTS rekao je da razume želju Partizana da igra Evrokup, ali da su i interesi srpske reprezentacije važni.

>>> Čović: Podržavamo Partizan da igra Evrokup, iako oni nas sigurno ne bi!

On je dodao da nema primedbu na to da Partizan igra Evrokup, jer KSS ne može nikoga da natera da igra takmičenje koje ne želi, u ovom slučaju FIBA Ligu šampiona.

- KSS doneo odluku i ja od nje ne bežim. Ne verujem da će oni (Partizan) doći u tu situaciju i da će u mesec dva dana, koliko će ovo trajati, doći do rešenja.

>>> PEKOVIĆ U IME PARTIZANA NA SASTANKU U KSS: Nikakva odluka o Evrokupu nije doneta

- Verujem da će se situacija do Eurobasketa sledeće godine rešiti, ali mi imamo gorući problem. Moramo da izbegnemo izbacivanje iz  kvalifikacija i to je nama nad glavom.

Hoćemo da ljudi u Srbiji gledaju 12 najboljih momaka i da odu u Rio i da se tamo bora za medalje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Predsednik KSS se sreo i sa predsednikom Partizana Nikolom Pekovićem.

- Cela priča se baca na Partizan što nije fer. Treba da se završi finale ABA lige, da se vidi ko je šampion. tek kad Mega zvanično odustane od Evrokupa, možemo da pričamo o Partizanu i njegovom učešću. Naša odluka nije protiv Partizana već je prepisana od strane FIBA.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Pričao sam sa Pekovićem i ljudima iz Uprave. Oni smatraju da je interes da igraju Evrokup da bi klub koji je u procesu jačanja bio u boljoj prilici da se vrati u Evroligu. Nemam primedbu na to, jer je interes da srpska košarka ima jaku Partizan i Zvezdu...

- Čekamo da se završi finale Aba lige i onda će Partizan doneti odluku. Voleo bih da Partizan kaže da će igrati FIBA, ali ne možemo nikoga da teramo..

- Pokazali smo razumevanje za njih, ali i oni za nas, da učine sve da reprezentacija ode na OI.

Za kraj je bilo pitanje šta će biti ako Srbiju izbace iz kvalifikacija za OI?

- Podneću ostavku na mesto predsednika ako nas izbace sa OI to je to. - rekao je Đilas.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steamroller

    20. april 2016 | 19:51

    Partizan je nasa reprezentacija,Partizan je nasa drzava,nasa vera,nasa svetinja,ostali nas ne interesuju,Evrokup po svaku cenu!

  • Milos

    20. april 2016 | 19:45

    Sad bi Partizan trebao da se fuzionise sa Megom, pa da uzmu titulu i i idu u Euro Ligu. E onda bi videli sta bi Cokijev FMP izjavio o igranju Fiba kupa .

  • Звезда

    20. april 2016 | 19:14

    Па ваљда није интерес неког тамо клуба значајнији од интереса наше репрезентације и наше кошарке. Оштро "сечи" ове што роваре против српске кошарке. Без пардона.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA