Kristal Palas i Junajted u reprizi finala FA Kupa od pre 26 godina (VIDEO)

Palas je u polufinalu bio bolji od Votforda rezultatom 2:1

  • 0

Fudbaleri Kristal Palasa drugi su finalisti FA Kupa i za trofej će se boriti sa Mančester junajtedom 21 maja na Vembliju.

Izabranici Alana Pardjua su u polufinalu bili bolji od Votforda rezultatom 2:1 (1:0) i tako su obezbedili svoje drugo finale u istoriji.

>>> Kakav meč na Vembliju: Junajted u 93. otišao u finale FA Kupa, Everton promašio penal (VIDEO)

Zanimljivo, i te 1990. godine za titulu u najstarijem fudbalskom takmičenju u Engleskoj su igrali protiv Junajteda. Meč je završen 3:3, a Đavoli su u ponovljenom slavili sa 1:0.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Strelci za Palas bili su Bolasi u 6. i Vikam u 61. minutu, dok je Dini pogađao za Votford u 55. minutu. Mogao je Votford možda do produžetaka u nadoknadi vremena kada je Gideroa, neometana sa desetak metara, šutirao pored leve stative Palasovog gola.

Vredi pomenuti i to da je Junajted od Kristal Palasa poslednji put izgubio 2011. godine i to u okviru Liga Kupa. Od tada su nanizali pet pobeda i remi, tako da je četa Luja van Gala apsolutni favorit u finalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA