Da li će Partizan izboriti licencu za Evropu i hoće li se Vučelić kandidovati za predsednika? (VIDEO)

Miloš Vazura i Vladimir Vuletić dali intervjue za Partizan TV uoči Skupštine, gde su pričali o nekim aktuelnim temama

  • 14

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura govorio je za Partizan TV o evrolicenci, predstojećem prelaznom roku, kao i o ugovorima sa Telekomom i najkijem, ali i o predstojećoj Skupštini kluba, koja je zakazana za 24. maj.

Vazura je demantovao da Partizan nije bilizu dobijanja licence i istakao da je siguran da će Partizan postići dogovore sa igračima sa kojima je u sporu.

- Vidim da se povodom licence priča da smo na ivici, to nije tačno. Pričamo još malo sa nekim igračima, to su stari dugovi, koje smo nasledili. To nažalost nije rađeno pre. Nadam se da ćemo naći neku sredinu da se isplati jedan deo i da se potpiše reprogram. Ali, nije istina da nećemo dobiti licencu, dobićemo je sigurno - uverava Miloš Vazura i dodaje da stručni štab uveliko priprema pojačanja za leto.

- Prelazni rok rade Ivica Iliev i Ivan Tomić. Oni su uveliko u pregovorima, neki igrači su već dogovoreni, sa nekima još pregovaramo. Tomić je našao neke igrače koje treba kupiti, sigurno će njihovi timovi želeti da odugovlače i da čekaju povoljniju cenu, ali potrudićemo se da najveći deo tima imamo već na prvoj prozivci, koja je oko 8. juna.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Skupštinu crno-beli dočekuju u mnogo boljoj atmosferi, naglašava Vazura koji očekuje da Ivan Ćurković bude izabran za prvog čoveka kluba.

- Mislim da posle osvajanja Kupa svi gledaju malo drugačije. Imali smo sjajnu sezonu u Evropi, ali desilo se to ispadanje od Augzburga, posle koga su došle i ostavke i krenule su neke turbulencije koje traju do danas. Nadam se da će na Skupštini to da se završi i da se izabere rukovodstvo na čelu sa Ivanom Ćurkovićem.

- Malo je taj moj posao oko finansija, sada nas remeti to oko licence i da li ćemo platiti veći ili manji deo, alki najbitnije je da to rešimo, i da omogućimo novac za adekvatna pojačanja. Obećali smo to Ivanu Tomiću i Ivici Ilievu, ako ta pojačanja budu dobra, nama taj sportski sektor garantuje ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Foto: Partizan.rs Foto: Partizan.rs

On je istakao da će do kraja nedelje biti potpisan ugovor sa Najkom i da se pregovara o produženju ugovora sa Telekomom.

- Već krajem ove nedelje će biti potpisan ugovor na dve godine uz opciju da se produži. Pričamo i o produžetku ugovora sa Telekomom, zavalni smo njima. I oni su korektni, zadovoljni smo saradnju i voleli bismo da nastavimo saradnju u narednih godinu i po dana - zaključio je Vazura.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Vladimir Vuletić je objasnio kakve su se izmene dogodile u sastavu Skupštine, čiji članovi više nisu Igor Duljaj i Ostoja Mijailović.

- U potpuno novoj atmosferi dočekujemo Skupštinu za 24. maj. Imali smo dve situacije koje su diktirale promene u sastavu Skupštine. Jedna je vezana za odluku Disciplinske komisije, po kojoj je gospodin Ostoja Mijailović je isključen iz članstva u FK Partizan zbog kršenja Statuta, a to je da ni jedan član kluba ne može obavljati funkciju u još nekom klubu, a on je to radio u Borcu. Nije se ni žalio na tu odluku.

- Drugi slučaj je Igor Duljaj, on je poslao pisanu ostavku. Zakazana je od strane Ivana Ćurkovića dva zbora koji su odlučivali o Ostiji Mijailovića, umesto njega mesto u Skupštini zauzeo je Milorad Vučelić, koji je predsednik Sportskog društva Partizan. U vezi sa ostavkom Igora Duljaja odlučivao je druzgi zbor sastavljen od bivših igrača.

Foto: Shakhtar.com Foto: Shakhtar.com

Vuletić je demantovao da će Milorad Vučelić biti novi predsednik Partizana i siguran je da će Ivan Ćurković biti izabran za prvog čoveka kluba iz Humske.

- Odgovorno mogu da tvrdim Milorad Vučelić sigurno neće biti kandidat za predsednika FK Partizan, to je izvesna stvar. Kandidature se podnose na samoj Skupštini. On je čovek koji je bitan za Partizan, obavljaće veoma bitnu funkciju u klubu. Apsolutno ostaje na snazi ovo sa Ivanom Ćurkovićem, koji je rešen da vrati klub na staze najvećeg uspeha.

Skupština je zakazana za 24. maj u Sportskom centru Teleoptik sa početkom od 17 časova.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hirurg

    16. maj 2016 | 21:17

    Baza za nasa pojacanja su top igraći brdsko planinskih liga

  • Ceo franjevački samostan navija za partizan

    16. maj 2016 | 21:21

    Ne gine vam KATANAC

  • GR-ĆU

    17. maj 2016 | 09:47

    Uprava napolje i to obe struje Odlazite iz kluba do poslednjeg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA