Teodosić dao Đokoviću fantastičan savet koji može da mu pomogne da osvoji Rolan Garos

Jedan od najboljih srpskih sportista skinuo je sa sebe ''prokletstvo jedinog trofeja koji mu nedostaje'', sada je red na drugog da učini isto

  • 18
 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Miloš Teodosić je posle nekoliko izgubljenih finala Evrolige konačno uspeo da se domogne najvrednijeg trofeja evropske klupske košarke koji mu je nedostajao. Veliki pritisak nosio je u sebi, a kako kaže, nešto slično je i sa Novakom Đokovićem kada je u pitanju ''breme Rolan Garosa''.

Ipak, najbolji srpski košarkaš veruje da će i najbolji srpski teniser, poput njega, uspeti da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje.

Teodosić je u intervjuu za Politiku pričao kako se nosio sa pritiskom, i šta su mu posle finala poručili Šiškauskas, Papanikolau i nikola Vujičić.

>>> Putin čestitao Teodosiću i košarkašima CSKA na osvajanju Evrolige (FOTO)

- Svi su mi poručili da sam zaslužio trofej. A, svi oni dobro znaju koliko sam se samo nervirao i patio posle tih poraza. Nije ni malo lako boriti se sa tim. Uvek si tu blizu, a opet ne uspevaš.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Ne mogu ni da zamislim da se isto desilo i sada. Verovatno bi bio okarakterisan kao najgori igrač koji je igra u Evropi. Pritisak je bio veliki, možda sam ga držao u sebi i nisam hteo da ga delim. Ali, sada je taj pritisak nestao i sigurno da će sada biti lakše.

On je za pritisak u kroz osmeh okrivio i novinare, koji su pisali o ukletom trofeju za njega i prokletstvu Evrolige. Teo smatra da kroz sličnu situaciju prolazi i Novak Đoković, kada je u pitanju Rolan Garos, ali veruje da će uspeti da prevaziće to i podigne pehar jedinog Gren slema koji mu nedostaje.

>>> Od čega zavisi Novakov žreb na Rolan Garosu i zašto je Federer tu važan?

- To ste vi novinari krivi. To je taj pritisak o kome govorim. I to je nešto što Novak Đoković ima na Rolan Garosu. Teško je da ću moći da dođem na finale, igra se 6. ili 7. juna, ali nadam se da će ga sada osvojiti, pošto sam napokon ja osvojio Evroligu - rekao je Teodosić, koji je rekao i kako se on ponašao tokom finala, što bi moglo da bude i koristan savet za najboljeg tenisera sveta, u nadamo se, finalu Rolan Garosa za nekoliko nedelja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ni na jednom od prethodnih fajnal forova nisam imao ovoliku veru da ćemo osvojiti trofej. Pogotovo u prvom poluvremenu. Pre početka meča sam video strah u našem timu.

- Ali, kada smo ga dobro otvorili, rekao sam svima - ljudi, mi smo bolja ekipa i moramo da verujemo u pobedu. Ako to ne uradimo, nećemo ni pobediti. I baš zato što smo verovali, zaslužili smo sreću i pobedili - zaključio je Miloš Teodosić.

Srpski kapiten je u finalu Evrolige, koje je CSKA rešio u svoju korist sa 101:96 posle produžetaka postigao 19 poena i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja.

Pogledajte sve njegove poteze koji su pomogli Moskovljanima da se domognu krova Evrope:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA