NEREDI NAVIJAČA U POSLEDNJEM KOLU: Monpelje novi šampion Francuske! (VIDEO)

Novi prvak slavio u Okseru 2:1, PSŽ istim rezultatom u Lorijenu

  • 0

Istorijski dan za francuski fudbal. Monpelje je novi šampion zemlje "galskih petlova", pošto je u poslednjem kolu posle više od 20 minuta prekida zbog navijačkih ispada osvojio tri boda u Okseru i okončao prvenstvo sa tri boda više u odnosu na PSŽ, koji je uspeo da preokrene rezultat u Lorijenu, ali ne i da doživi poraz glavnog konkurenta.

Dva ključna duela završne runde prekinuta su zbog incidenata navijača.

Iako je praktično sve bilo gotovo još u prošlom kolu, mnogo drame je obeležilo poslednju rundu šampionata. Okser je vodio protiv Monpeljea od 20. minuta golovima Kapoa, ali je sjajni napadač Džon Utaka sa dva gola doneo prvi titulu u Monpelje, a PSŽ razbio iluziju o čudesnom epilogu u poslednjem kolu.

Meč u Okseru bio je prekinut početkom drugog poluvremena, jer su domaći navijači, čiji je klub ispao iz elite, ubacivali teniske loptice, toalet papir i veliki broj baklji, zbog čega je glavni sudija poslao igrače u svlačionicu. Oni su se, kada se sve primirilo i kada je policija ušla na tribinu Oksera, vratili na teren.

PSŽ je takođe prvi primio gol u Lorijenu, njegovi navijači su tada zasuli teren pirotehničkim sredstvima, zbog čega su posle nekoliko minuta prekida izbačeni sa stadiona.

U Ligi šampiona igraće Monpelje i PSŽ, dok će u kvalifikacije Lil. Ligu Evrope obezbedio je Lion.

Iz Lige su ispali Kaen, Dižon i Okser, dok će u eliti opet igrati Bastija, Troa i Rems (posle 33 godine).

Rezultati poslednjeg kola:

Okser - Monpelje 1:2

Evijan - Brest 0:1

Lil - Nansi 4:1

Lorijen - PSŽ 1:2

Lion - Nica 3:4

Ren - Dižon 5:0

Sošo - Marsej 1:0

Sent Etjen - Bordo 2:3

Tuluz - Ajačio 0:2

Valensijen - Kaen 3:1

TABELA: Monpelje 82, PSŽ 79, Lil 74, Lion 64, Bordo 61, Ren 60, Sent Etjen 57, Tuluz 56, Evijan 50, Marsej 48, Nansi 45, Valensijen 43, Nica 42, Sošo 42, Brest 41, Ajačio 41, Lorijen 39, Kaen 38, Dižon 36, Okser 34.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA