ON IMA SRCE, I TO SE CENI: Kog ne-srpskog tenisera naši navijači u Francuskoj najviše vole?

Rođeni u Parizu, ovi dvadesetogodišnjaci poreklom iz Svilajnca besprekorno govore srpski, a oči im zaiskre kada sa njima pričamo o tenisu i damo im bilo kakvu “insajdersku” informaciju o našim igračima

  • 4

Svaki put kada na Rolan Garosu nastupaju naši asovi, vidno je prisustvo grupica naših navijača na tribinama i pasarelama najvećeg turnira sezone na šljaci. Često mašući sa više verzija naše zastave, direktni i glasni u svom navijanju, i neumorni kada treba da se isčeka potpis posle treninga ili meča, sigurno se mogu svrstati među najstrastvenije od evropskih navijača.

Specijalno za Telegraf iz Pariza, Vuk Brajović

Njihovo poznavanje tenisa kreće se od skoro nikakvog do zapanjujuće detaljnog – ali ih sve ujedinjuje fanatična posvećenost pružanju podrške našim asovima, a neretko i otpisivanje konkunrencije i kritika međunarodnih medija zbog “zavere” protiv svojih idola i “negativnog” tretmana koji dobijaju na stupcima uglavnom zapadne štampe.

Danas smo, na naše veliko zadovoljstvo, sreli mlađe predstavnike porodice Stanković, Ivanu i Aleksandra, dok su čekali da im Viktor, Dušan, Ana, Janko ili Novak potpišu veliku trobojku sa kitnjastim ceremonijalnim obodom.

>>> Najlepša hostesa Rolan Garosa nam je pričala kako se bori protiv bahatosti gledalaca (FOTO)

Rođeni u Parizu, ovi dvadesetogodišnjaci poreklom iz Svilajnca besprekorno govore srpski, a oči im zaiskre kada sa njima pričamo o tenisu i damo im bilo kakvu “insajdersku” informaciju o našim igračima.

Tenis prate od kada Srbija postiže zapažene uspehe na svetskoj sceni, poslednih deset godina, ali do sada nisu bili u prilici da putuju i bodre ih van Francuske. Zato im i svaki trenutak koji uspeju da provedu sa našim igračima vredi sate čekanja na punktovima gde igrači prolaze do svojih daljih odredišta.

- Najviše volimo Novaka, a podjednako Anu i Jelenu - u glas nam svoj izbor saopštavaju nasmejani Stankovići.

- Naravno, volimo ih sve, i ovo je za nas tako lepa prilika da se upoznamo i sa novim igračima koji se probijaju na svetskoj sceni. Evo, vidite, tu su potpisi skoro svih njih koji učestvuju na Rolan Garosu, i zato ova zastava nikud ne ide iz naših ruku. Ponosni smo i gordi što imamo takve asove, i što su tako dobri mladi ljudi -  naglašavaju oni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Od francuskih igrača najviše volimo Gaela Monfisa. Veoma je simpatičan i pristupačan, a nama posebno drag jer čujemo da se odlično druži sa našim igračima i igračicama. Ima srce, kao i mi, a to se ceni - ističe Ivana.

Opraštamo se od simpatičnih Stankovića, prenevši im informacije o tome koga i kada od naših mogu da očekuju na mestu njihove “busije”, i koga će lakše – a koga malo teže – uspeti da privole na fotografisanje i potpisivanje.

Znaju naši asovi dobro sa koliko emocija ih bodri verna publika, i sigurno bi posvetili mnogo više vremena da se druže sa njima – samo kad bi mogli, i kada bi strogi protokol Gren Slem turnira to dozvoljavao. A, do tada, svaki sekund proveden sa njima – Stankovićima i hiljadama naših zemljaka širom sveta – zlata je vredan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA