Najbrutalnije gaženje u NBA plej-ofu: Klivlend rasturio Toronto i stigao nadomak finala (VIDEO)

Velika trojka Kavalirsa kombinovano postigla 71 poen, samo sedam manje od celog tima iz Kanada

  • 0

Klivlend je zaustavio mini-seriju Toronta u finalu istočne konferencije NBA lige, i to u velikom stilu! Posle dva uzastopna poraza u gostima, Kavalirsi su rasturili Reptorse na svom terenu sa 116:78!

Koliko su se gosti iz Kanade raspali dovoljno govori podatak da je velika trojka Kavsa - Lebron Džejms, Kajri Irving i Kevin Lav postigla zajedno 71 poen, samo sedam manje od celog tima Toronta. Lav je bio najefikasniji sa 25, dok su Džejms i Irving postili po 23.

>>> Puče opet Golden Stejt! Oklahoma na pobedu od velikog finala NBA lige! (VIDEO) (FOTO)

Klivlend je pred 20.000 navijača već u prvom poluvremenu napravio 34 poena prednosti. Već tada je bilo jasno da je utakmica rešena i da Toronto nema čemu da se nada. Razlika je u drugom poluvremenu u jednom momentu dostigla i maksimalnih 43 poena, i Klivlend ju je bez problema održao do kraja i na kraju slavio sa 38 poena prednosti.

Pored velike trojke, značajan doprinos pobedi Klivlenda dali su Ričard Džeferson sa 11 poena, i Tristan Tompson sa 9 poena i 10 skokova.

Foto: Guliver/Andy Lyons/Getty Image Foto: Guliver/Andy Lyons/Getty Image

Najbolji pokazatelj loše igre Toronta jeste učinak dvojice najboljih igrača, Demara Derozana i Kajla Laurija, koji su postigli 14, odnosno 13 poena. Čak i sa takvim učinkom bili su najefikasniji i jedini dvocifreni u svojoj ekipi.

Serija se sada seli u Toronto, gde Reptorsi očigledno bolje igraju, a šesti meč je na programu u noći između petka na subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA